USKRSNA ČESTITKA

Milanović: Uskrs je vrijeme pobjede svjetla nad tamom

03.04.2015 u 11:15

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović čestitao je vjernicima Uskrs, najveći kršćanski blagdan, u ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno ime. Uskrs su vjernicima čestitali i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko

U čestitki se navodi da je kršćanskim vjernicima svetkovina Uskrsa oduvijek vrijeme snažnijeg suočavanja s vlastitim odlukama, s čestitim propitivanjem svojih postupaka i njihovog sklada s proglašenim moralnim vrijednostima. 'Uskrs slavimo s nadom u novi početak i s vjerom u bolje sutra. To je vrijeme ulaganja u zajedništvo i solidarnost, vrijeme istinskog poštivanja i uvažavanja, pobjede svjetla nad tamom, iskrenosti nad licemjerjem, potpore nad podmetanjem. Prihvatimo stoga otvoreno i bez sustezanja ovu opću poruku i nastavimo složno s traženjem rješenja za izazove s kojima se susrećemo. U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, želim da vam blagdan Uskrsa bude ispunjen mirom i radošću te da ga provedete u krugu obitelji i najmilijih', navodi se u poruci predsjednika Vlade Zorana Milanovića katoličkim vjernicima u Hrvatskoj.

'Svim vjernicima srdačno čestitam Uskrs, najveći kršćanski blagdan. Želim da nam i ovaj Uskrs, blagdan nade, mira i vjere, bude nadahnuće za svakodnevni život, u kojem se posvećujemo dobru svojih bližnjih i cijele naše domovine!', stoji u čestitki predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Na Veliki petak predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko uputio je građanima Hrvatske poruku u povodu Uskrsa koji se slavi po gregorijanskom kalendaru, uz želju za dugo očekivani oporavak.

'Uskrs iščekujemo i proživljavamo kao blagdan obnove i nade. Prilika je to da obnovimo odnose u našem društvu, proširimo ozračje razumijevanja, solidarnosti i osjetljivosti za potrebe bližnjih i za potrebite te tako izgradimo sretan dom bez netrpeljivosti, nasilja i sebičnosti. U ime Hrvatskog sabora i u moje osobno ime želim da blagdan Uskrsa Hrvatskoj donese dugo očekivani oporavak, na dobrobit svih njezinih građana. Svim građankama i građanima Hrvatske želim da uskrsne blagdane provedu s bližnjima u miru, ljubavi i radosti.

Vjernicima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru želim sretan Uskrs i obilje Božjeg milosrđa', poručio je predsjednik Sabora povodom blagdana Kristova uskrsnuća.