objava na facebooku

Milanović odgovorio premijeru: 'Kao što Plenković Hrvate u BiH hrani političkim apaurinima, tako i državnu odvjetnicu sedira povremenim pozivima'

17.05.2022 u 18:01

Bionic
Reading

Nakon press konferencije Andreja Plenkovića, žestoke kritike ponovno su došle od predsjednika Zorana Milanovića, koji se ovaj put oglasio na Facebooku

'Plenković se danas, opet, nemušto i jadno trudio objasniti zašto je jučer telefonom zvao “neovisnu” glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek. Kaže, zvao je da je upita zašto ona, takva “neovisna”, trpi pritiske i zašto ne reagira na moje tvrdnje? Jer, za njega je pritisak kada ja upozorim da mu u Vladi sjedi dokazani kriminalac i pozovem da se istraže njegove nekretninske muljaže', napisao je Milanović na Facebooku.

'Nije prošlo ni 24 sata, kad evo javila se “neovisna” državna odvjetnica Zlata i izdala priopćenje o svojoj “neovisnosti”. Ne utječe Plenković na nju i postupke DORH-a, ma kakvi, samo potiče Zlatu da hrabro konzumira svoju “neovisnost”. I da šuti i da ne radi svoj posao. Po okušanoj metodi, kao što Hrvate u BiH hrani političkim apaurinima kako bi im sedirao političku svijest, tako i glavnu državnu odvjetnicu Plenković sedira povremenim telefonskim pozivima. Uspješno, na žalost. Pa zato opet javno pitam - kada će DORH istražiti dokazane kriminalne nekretninske poslove Marija Banožića, zaštitnika pljačkaša državne imovine?', poručio je Milanović.

Podsjetimo, Plenković je na press konferenciji  odgovarajući na pitanja novinara o pozivu glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek i kritikama predsjednika Zorana Milanovića, kazao je da smo svjedoci 'huškanja od strane moskovskog čovjeka na Pantovčaku protiv zastupnika u Saboru Hrvoja Zekanovića'.

'Optuživao ga je da ga treba uhapsiti, radi nevjerojatan pritisak na institucije. Sada optužuje ministra Banožića da je krimilanac i da ga treba uhapsiti. To je nedopušten pritisak na DORH, koji nije reagirao na te slučajeve. Točno, zato sam nazvao glavnu državnu odvjetnicu da joj kažem: Vi ste 4. lipnja 2020. mjesec dana prije izbora, bio je neki slučaj gdje je neko od HDZ-ovih članova bio optužen, rekao da očekujem od DORH-a da gledaju i neke druge dijelove Hrvatske, gdje postoje slučajevi o pripadnicima drugih stranaka, i DORH je na to reagirao odmah. Sutradan. Ovdje mjesec dana moskovski čovjek na Pantovčaku huška na zastupnika i na ministra obrane. To je nedopustivo. Poanta mog poziva je da vidim u čemu se radi, zašto se dopušta da netko radi pritisak na DORH i člana Vlada. Poanta mog poziva je da vidim što se tu radi, kako ne reagiraju ako netko mjesec dana radi pritisak. A kad sam ja rekao nešto puno blaže, odmah su reagirali. Nema dvostrukih aršina', poručio je Plenković.