odgovor na prozivke

Banožić: Milanović opet vrijeđa i omalovažava, to je ta udbaška škola. Predsjedniku je trn u oku moj rad za dobrobit Hrvatske vojske

16.05.2022 u 17:07

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić ponovno je na svom Facebook profilu prozvao predsjednika Zorana Milanovića

Nakon što ga je predsjednik Milanović prozvao u svojoj izjavi, ministar obrane Mario Banožić oglasio se na Facebooku.

'Predsjednik Republike opet uličnim govorom, vrijeđa i omalovažava. To je ta udbaška škola, gdje svi koji nisu dio klike ne vrijede, gdje se svi koji imaju suprotno mišljenje progone i utamniče.

Predsjedniku su trn u oku moj rad za dobrobit Hrvatske vojske i ulaganje ove Vlade u opremanje Hrvatske vojske kojoj su za njegova mandata rezana prava.

Nakon ugovora za Rafale, Bradley, nakon dolaska Black Hawkova, pokretanja postupka nabave PZO sustava, ne može kritizirati procese nabave za Oružane snage pa hajku preko svojih dodavača vodi o mojim postupanjima oko državnih nekretnina. Upire ponovno prstom u rad DORH-a, policije. Predsjedniče bavite se državničkim poslovima, a ne miješajte se u rad onih koji trebaju raditi neovisno', napisao je na Facebooku.

Podsjetimo, Milanović je ponovno izjavio kako je ministar obrane Mario Banožić počinio kazneno djelo kada je kao ministar državne imovine dvije osobe tjerao da počine kazneno djelo čime je država ostala bez stotina tisuća kuna najma.

Milanović je istaknuo kako će stalno podsjećati na Banožićevo "galopirajuće krivično djelo" od prije dvije godine kada nije dao da se određeni prostori zapečate.

"Ova poplava delikata i muljaža neće skrenuti moj fokus s činjenice da je trenutni ministar obrane čovjek koji se bavi kriminalom i koji pogoduje neplatišama, ljudima koji uđu u državni prostor, imaju cijelu shemu kako da ne plaćaju državu i onda ih se štiti, prostor ostaje zauzet, a država nema od njega ništa", rekao je predsjednik.

Ocijenio je kako je ministar maltretirao dvije visoke dužnosnice Državnih nekretnina koje su osnovane upravo zato da se ministar ne mora baviti takvim detaljima i da ga se zaštiti jer je "uvijek sumnjiv kada ulazi u predmete". 

"To je evidentna svijest o protupravnosti, to je šteta. Ili mu treba oduzeti poslovnu sposobnost ili ga treba utamničiti", rekao je Milanović.

Dodao je kako takav čovjek ne može biti na čelu niti jednog sustava.

DORH je upitao što radi te rekao kako od saborskih zastupnika očekuje da se uključe ili da kažu da je u krivu.