KOSTURI IZ ORMARA

Milanović odgovorio Plenkoviću: Nek prestane zapomagati zbog prošlosti. Što bih ja trebao reći - da je huškao polusvijet u šatoru na mene?

08.05.2020 u 11:52

Bionic
Reading

Nekoliko dana nakon što ga je premijer Andrej Plenković prozvao jer je 2016. izjavio kako mu se 'fućka za pozdrav Za dom spremni', predsjednik Zoran Milanović odgovorio je Plenkoviću

'Što se Plenkovićevog komentara tiče, to je bilo ružno. Preporučam da prestane zapomagati o stvarima koje su bile prije tri-četiri godine. To je jalovo. Kad bih ja govorio što su ljudi u šatoru s kojima se slikao govorili o mom ocu, nisam ni trepnuo. A možda sam se trebao rasplakati kao Plenković. Moj otac je to riješio sam i tužio. Što bih ja trebao reći, da je Plenković huškao polusvijet na mog oca', rekao je Milanović nakon posjeta Modernoj galeriji.

Osvrnuvši se još jednom na situaciju u Okučanima, kad je napustio obljetnicu akcije Bljesak zbog majice s natpisom Za dom spremni, Milanović je rekao: 'Imam neki svoj sustav vrijednosti, nisam otkrio ljubav prema Tuđmanu u 41. godini. Vi ćete morati sami zaključiti tko se ponio kukavički, a tko je zaštitio funkciju. Mogu doći neki ZDS bukači, ali u protokol neće ući. Završilo je kao u džungli, sljedeći puta se to neće moći dogoditi', zaključio je Milanović.