KAMO JE NESTAO NOVAC

Milanović: Ne mogu se izjašnjavati dok ne saznam pojedinosti

20.03.2015 u 19:44

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović odbio je u petak komentirati nalaze državne revizije o nepravilnostima s putnim nalazima u jednom ministarstvu dok se detaljnije ne upozna s tim pitanjem.

'Ja, na žalost ili na sreću, moram odgovorati i na ovakva pitanja i na pitanja kamo je nestao novac iz blagajne u nekom gradu u kojem nisam bio pola godine. Dakle, ne mogu znati, a kad saznam, onda ću se o tome očitovati, kad budem imao što reći, a trenutačno ne mogu reći ništa', rekao je Milanović. U raspravi o radu Državnog ureda za reviziju u četvrtak je saborska oporba optužila vladu da ignorira nalaze državne revizije koji govore o nepravilnostima u pojedinim ministarstvima.

U raspravi je rečeno da se tolerira to što je, prema nalazu revizije, jedan ministar uzimao akontaciju za putovanja na koja nije išao, da bi 'posuđeno' na kraju vraćao u ratama. Zastupnici nisu rekli o kojem je ministru riječ, no u nalazu državne revizije stoji da je u ministarstvu kulture tijekom 2013. sa službene kartice podizana gotovina, što nije evidentirano u okviru blagajničkog poslovanja, nego na računu ostalih nespomenutih rashoda, bez specifikacije troškova.

Milanović je rekao da on ne sumnja u vjerodostojnost nalaza državne revizije, ali da se ne želi izjašnjavati dok se ne upozna s pojedinostima.

'Ne mogu vam ništa reći prije nego što vidim detalje, čujem očitovanja i donesem svoju prosudbu, jer bi to zaista bilo neozbiljno', rekao je.

Milanović nije htio komentirati ni odluku predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović o pokretanju postupka za određivanje sjedišta svojeg ureda te da se u tu svrhu osniva povjerenstvo koje će utvrditi uvjete, odnosno smještajne potrebe ureda, polazeći od sigurnosnih, tehničkih, protokolarnih i prostornih standarda.

'Neću to više komentirati', rekao je Milanović, zamolivši da mu se više ne postavljaju takva pitanja, 'osim kad se radi o pitanjima od velikog nacionalnog interesa, nacionalne sigurnosti, u kojima su vlada, predsjednik i premijer upućeni jedni na druge, a toga, nadam se, neće biti u miru i u okolnostima u kojima živimo'.

'To neću komentirati jer ja imam svoj posao, imamo ozbiljan teret i odgovornost na sebi i ne mogu se baviti trivijalnim stvarima i produžetkom presjedničke kampanje', rekao je Milanović.