NE PADA MU NA PAMET

Milanović na pitanje o ostavci očitao bukvicu predsjednici

24.02.2015 u 13:21

Bionic
Reading

'Vlada odgovora Hrvatskom saboru i građanima koji su znali što biraju kad su birali. Hrvatski sabor najviše je tijelo vlasti u Hrvatskoj. Iz njega proizlazi hrvatska Vlada koju podržava većina u Saboru, a ja sam premijer te Vlade. To su vrlo jednostavna pravila kako demokracija funkcionira', komentirao je, kako prenosi portal šibenik.in, u Šibeniku premijer Zoran Milanović pozivanje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na njegovu ostavku

Na pitanje razmišlja li o ostavci, Milanović je odmahnuo glavom te kazao kako rad Vlade shvaća jako ozbiljno. Također, nije htio odgovoriti je li vidio prijedlog tema za sjednicu Vlade koji je mu je poslala Kolinda Grabar Kitarović, javlja portal šibenik.in.

'Onaj tko želi dobro Hrvatskoj, koji ima dobre namjere, tko dolazi s konkretnim prijedlozima odnosno tko zna točno kojim mehanizmima i financijskim projekcijama nešto napraviti dobrodošao je i u tom slučaju ne radim razliku između HDZ-a i SDP-a. Svaki dobar prijedlog koji nismo osmislili, prihvatit ćemo', dodao je Milanović.

Bojim se jedino hrvatskog naroda na izborima koji uvijek jasno kaže što hoće, odgovorio je Milanović na pitanje zašto Hrvatska već tri mjeseca dozvoljava prosvjed u Savskoj.

'Prije tri godine narod je rekao glasno i jasno što hoće. Idemo dalje, borimo se za bolju Hrvatsku, naprijed, a ne nazad', poručio je premijer Milanović.

Podsjetimo, jučer je premijer Milanović preko medija poručio hrvatskoj predsjednici odnosno predložio joj da zajedno organiziraju sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost (VONS) te da je dobrodošla na sjednicu Vlade i poručio joj kako je važno da predsjednica na toj sjednici da neke konkretne prijedloge. Nakon toga, ona je u pismu zatražila da on podnese ostavku što su politički analitičari ocijenili nezrelim, ali i protuustavnim jer zna se tko i pod kojim uvjetima može zatražiti ostavku Vlade, nakon čega je stiglo i drugo konkretnije pismo.