DOK RATIFIKACIJA ČEKA

Milanović: Mogu nas ucjenjivati, ali takva politika uvijek gubi

14.12.2012 u 18:37

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Zoran Milanović susreo se na marginama sastanka Europskog vijeća u Bruxellesu sa slovenskim premijerom Janezom Janšom, ali prema vlastitom priznanju nisu pričali o gorućem problemu Ljubljanske banke, zbog kojega ratifikacija pristupnog ugovora Hrvatske s Europskom unijom čeka blokirana u slovenskom parlamentu, već su na meniju bile lakše teme

'Usput sam se sreo s gospodinom Janšom, ali više smo razgovarali o Božiću, vremenu, skijanju, biciklu i takvim stvarima', kazao je hrvatski premijer.

Inače, premijer vjeruje da je sve riješeno i da je Hrvatska ispunila sve svoje obaveze za ulazak u EU.

'Vidjeli ste i zaključke Vijeća za opće poslove koje je danas i Europsko vijeće potvrdilo, gdje se Hrvatsku pozdravlja i podupire. Spominje se na mjestu i sukcesija i toga se držimo. Hrvatsku nitko nije prozvao ni zbog čega', kazao je Milanović.

Premijer smatra da proces ratifikacije ide korektno i da je možda mogao ići brže, ali isto tako i sporije. 'Prema tome, očekujemo da svi ispune svoje obaveze kao što je i Hrvatska ispunila svoje. Ne možemo nikoga natjerati, ne možemo utjerati to. Na kraju krajeva, ako netko želi, može nas ucjenjivati, ali vidjeli smo u novijoj povijesti da takva politika uvijek izgubi', zaključio je šef hrvatske Vlade.