KONCERT ZA KRAJ KAMPANJE

Milanović: Josipović je Šejn!

22.12.2009 u 22:27

Bionic
Reading

Ivo Josipović je poručio građanima da se na ovim izborima bira između svjetla i tame te je na koncertu podrške njegovoj kandidaturi na Trgu bana Jelačića na kojem su nastupili brojni glazbenici sve pozvao da izaberu svjetlo i pravdu

'Na izborima 27. prosinca Hrvatska je možda zadnji put u prilici izabrati između zakona, pravde i poštenja i bezakonja, korupcije i kriminala', rekao je Josipović.

Njegovom obraćanju okupljenima je prethodila svirka Tamare Obrovac, Kemala Montena, Marijana Bana i TBF-a, koja se dobro uklopila u živahnu predblagdansku atmosferu u središtu Zagreba, ispunjenu mirisom kuhanog vina i pečenih kobasica. Tako je koncert podrške Ivi Josipoviću pratila raznolika ekipa, od stranačkih aktivista, putnika namjernika, slučajnih prolaznika, do parova koji su se našli pod satom, penzića koji su došli po suvenire te ostalih interesenata.

Kako bi pokazali stranačko jedinstvo i bezrezervnu podršku svome kandidatu, na koncertu su se mogli vidjeti brojni ugledni SDP-ovci, predvođeni predsjednikom Zoranom Milanovićem.

'Ivo Josipović je kandidat SDP-a, i drago mi je što je kandidat SDP-a, i neću biti arogantan i reći, 'riješimo to u prvom krugu', jer mi 27. ne rješavamo već biramo i budimo pametni, biramo jako važnu stvar, ali Ivo Josipović je nakon 10. siječnja predsjednik svih hrvatskih ljudi, svih hrvatskih građana, svih građana s pravom glasa i svih onih koji su ga podržali i koji već sada prepoznaju koliko je dobar, a i onih koji to još ne vide, ali kojima će on to dokazati', rekao je Milanović i pozvao na binu Josipovića uz stihove 'stare zagrebačke' Darka Rundeka 'život na granici je opasan i brz, a tvoje ime od sada znači pravda'. Pravda je moto kampanje SDP-ova kandidata, a Ivo Josipović je izgleda Šejn.

Predsjednički kandidat podsjetio nas je da se politikom počeo baviti upravo zbog nepravde koju više nije mogao trpjeti. 'Dosta je toga da jedna mala povlaštena kasta ovu zemlju baca na koljena, da je čini siromašnom, da ponižava naše ljude', rekao je Ivo Josipović. Ponovio je da je korupcija najveće zlo te je obećao borbu protiv nje. 'Korupcija vama, dragi prijatelji, godišnje otima preko 12 milijardi kuna, zamislite koliko bi se škola, vrtića, bazena i novih hotela moglo podići s tih 12,5 milijardi kuna. Vratimo te novce Hrvatskoj, učinimo nju ljepšom i boljom', naglasio je on. Josipović smatra da današnji nemoral koji vlada u društvu vuče svoje korijene iz ondašnje pretvorbe i privatizacije kada su jedni ratovali, a drugi zgrtali bogatstvo. 'I neće ostati na onoj: tko je jamio, jamio je. Lopovi moraju u zatvor, a novo načelo, ili plati ili vrati, mora postati zakon', poručio je Josipović. Naglasio je da Hrvatska mora sačuvati svoja bogatstva koja su joj preostala, pogotovo vodu, koja će sutra biti skuplja od nafte.