MAJKE ODGOJITELJICE

Milan Bandić ima novi zahtjev za Plenkovićevu Vladu

19.12.2018 u 19:50

Bionic
Reading

Nakon što mu je prošao prijedlog o besplatnim udžbenicima, Milan Bandić najavio je idući prijedlog koji će uputiti Vladi. Tražit će da se status majke odgojiteljice prizna u cijeloj zemlji

Nezaposlene Zagrepčanke koje su dosad zatražile status majki odgojiteljica ostvaruju iznos od 65 posto prosječne bruto plaće u gospodarstvu Grada Zagreba, piše Dnevnik.hr.

'Nama je trebalo 12 godina u Zagrebu da obrnemo trend više rođenih nego umrlih i sada to godinu i pol demonstriramo. Ako u Hrvatskoj to krenemo od iduće godine, a vjerujem da hoćemo, jer ću sve svoje saborske snage i snagu u Saboru iskoristiti da u tome uspijemo, trebat će nam 8 do 10 godina da taj trend obrnemo', rekao je Bandić.

Svaki živi organizam, pa i država, počiva na tri stupa, istaknuo je. 'To su ljudi, to je demografija, obrazovanje, rad i zapošljavanje.'

Milan Bandić Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletić

Podsjetimo, Milan Bandić nedavno je stvorio pravu pomutnju uoči izglasavanja državnog proračuna za 2019. zatraživši da se besplatni udžbenici osiguraju za sve osnovnoškolce. Iako je dobio garancije uoči glasanja zbog čega su zastupnici iz njegovog saborskog kluba i podržali proračun, ubrzo je isti zahtjev stavio kod glasanja o Zakonu o udžbenicima. Vlada je njegov zahtjev djelomično prihvatila kroz amandman na taj zakon.