TRAŽi SE TRoje RUKu ZA PRORAČUN

Mikulić: Imat ćemo većinu; Maras: Otpočeo je lov te najveća korupcijska afera

03.12.2018 u 13:40

Bionic
Reading

U Gradskoj skupštini Grada Zagreba 13. prosinca treba biti izglasan proračun za 2019. Nakon što su Nezavisni za Hrvatsku izašli iz koalicije sa strankom Milana Bandića i HDZ-om, nedostaje troje ruku kako bi proračun bio izglasan. Predsjednik gradskog HDZ-a Andrija Mikulić tvrdi kako će do tada imati većinu. O koja je tri zastupnika riječ, ne otkriva. Šef gradskog SDP-a Gordan Maras kazao je da je time u tijeku 'vjerojatno najveća korupcijska akcija u aranžmanu HDZ-a i Milana Bandića' te kako je 'otvoren lov na tri zastupnika'

'Oni su jednostavno istupili i rekli da neće glasati za proračun i prije nego je proračun bio dostavljen. Smiješno je razgovarati o ljudima koji odbijaju dokument koji nisu ni vidjeli', kazao je Mikulić novinarima u Hrvatskom saboru.

Na pitanje misli li da će proračun za 2019. proći glasanje, kazao je: 'Apsolutno.'

Na pitanje koja je to većina, odgovorio je: 'Sjednica je 13. prosinca i vidjet ćete da ćemo imati većinu. Ne želim licitirati o tome tko će biti većina.'

Kaže da je vladajuća većina X puta pokušana biti srušena u državnom parlamentu, a sada se pokušava srušiti i većina u Gradu, i kako to neće nikome poći za rukom.

  • +22
Gradska skupština raspravlja o izvršenju proračuna za 2018. godinu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Maras je komentirao kako je 'u tijeku vjerojatno najveća korupcijska akcija u aranžmanu HDZ-a i Milana Bandića'.

'Otvoren je lov na tri zastupnika i pozivam glavnog državnog odvjetnika, gospodina Jelenića da motri i gleda s kime ti ljudi komuniciraju. Vrlo ozbiljno upozoravam građane Zagreba da je upravo predsjednik gradskog HDZ-a rekao da je počela najveća korupcijska akcija kako da kupe tri glasa koji bi podržali proračun', kazao je.

Naglasio je kako su zastupnici SDP-a javno rekli da neće podržati proračun Grada Zagreba.

'HDZ se ne želi odreći fotelja jer zna da HDZ u Zagrebu nema nikakve šanse na ponovljenim izborima', zaključio je Maras.