borba s pandemijom

Mićović: Djeca od 12 do 16 godina ključna su za procijepljivanje. Nema razloga za strah

13.06.2021 u 20:15

Bionic
Reading

Cijepljenje djece od 12 do 18 godina organizirano je u nedjelju ujutro u riječkom Centru Zamet, a iako su prioritet imala djeca s kroničnim bolestima, cijepljeni su svi zainteresirani. Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović za RTL televiziju objasnio je detalje te ima li razloga za strah

Kad je riječ o odazivu, Mićović je za RTL Danas rekao kako je 14 djece bilo pozvano, a da jedno dijete nije moglo doći te da će ono biti cijepljeno naknadno.

'Poslali smo jasnu poruku da su naša djeca od 12 do 16 godina dio te populacije koja je ključna za procijepljivanje. Povećat ćemo taj broj na punktovima, zahvaljujem se zdravstvenim djelatnicima na organiziranosti. Djecu ćemo slati na te punktove sukladno mjestu stanovanja. Pozivi će ići u kontinuitete, kad skupimo određeni broj djece', rekao je Mićović.

Naglašava kako nema razloga za strah od cijepljenja djece jer da ima da se ne bi ni krenulo s tim.

Rijeka: Cijepljenje djece od 12 do 16 godina protiv koronavirusa u dvorani Zamet Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

'Djeca su nam važna. Djeca su nam u redovnom kalendaru cijepljenja protiv bolesti koje imaju puno manju patogenost, manji broj komorbiditeta i drugih posljedica koje su ozbiljne. Mali broj djece kad su zaražene završi u bolnici, ali na intenzivnim formama liječenja od te djece završi veliki broj njih, čak preko 32 posto, a od njih je 30 posto djece koja su bila potpuno zdrava, bez ikakvih kroničnih bolesti', pojasnio je Mićović.

  • +4
U dvorani Zamet u Rijeci započelo cijepljenje djece Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX