CIJEPLJENJE BEZ NARUČIVANJA

Osječanin primio dvomilijunto cjepivo: Koronu možemo samo ovako pobijediti, vara se svatko tko misli drugačije

12.06.2021 u 13:37

Bionic
Reading

U Osječko-baranjskoj županiji u subotu je počelo cijepljenje građana bez prethodnog naručivanja te je u sat i pol cijepljeno 560 građana a u Osijeku je obavljeno i dvomilijunto cijepljenje, koje je primio 67-godišnji Osječanin

"Danas smo počeli cijepljenje bez prethodnog najavljivanja. U prvih sat i pol vremena cijepljeno je 560 pacijenata na svih sedam punktova. Cijepljeno je 236 osoba u Osijeku, 71 u Našicama, 74 u Đakovu, 72 u Belom Manastiru, 45 u Valpovu te 42 u Čepinu, što je odlično i to je poziv da dođu svi koji se još nisu odlučili za cijepljenje“, rekao je na konferenciji za novinare načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Mato Lukić.

Cijepljenje se obavlja na sedam punktova - dvorane Gradski vrt i Zrinjevac u Osijeku, Hrvatski dom Kralja Zvonimira u Čepinu, dvorana OŠ Dore Pejačević u Našicama, Gradska dvorana u Đakovu, Nastavno-sportska dvorana u Belom Manastiru i Sportska dvorana u Valpovu. Cijepiti se mogu i djeca starija od 12 godina, u pratnji roditelja, a na svim punktovima koristi se cjepivo Pfizer. Cijepljenje je počelo u subotu 8 sati i trajat će do 19 sati, a na svim punktovima nastavlja se i 13. lipnja.

Lukić je rekao kako je za dva dana cijepljenja osigurano 6.400 doza cjepiva, a cijepljenje će se nastaviti ako zainteresiranost građana bude kao što je danas.Dodao je kako se cijepljenja na 11 dosadašnjih punktova i dalje provode, neovisno o ovih sedam novih te da je na području županije dosad cijepljeno 42,4 posto populacije, više od hrvatskog prosjeka.

Pacijent koji je primio dvomilijunto cjepivo 67-godišnji Osječanin Ilija Lončarić rekao je kako oba puta nije imao nikakvih posljedica, čak ni bol u mišiću. "Stariji sam i mislim da koronu ne možemo pobijediti bez cjepiva te da se vara svatko tko misli drugačije. Povijest uči da se pandemija uvijek morala suzbiti cjepivom, pa preporučujem svima da to urade što prije jer će tako pomoći svima, pogotovo nama starijima, da možemo uživati i igrati se sa unucima“, rekao je Lončarić.

  • +15
Vili Beroš u subotu je cijepio građane Karlovca i Zadra Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Liječnica županijskog Zavoda za hitnu medicinu Nika Borovac, koja je obavila dvomilijunto cijepljenje, rekla je da cijepljenje pacijenata djelatnici Zavoda, uz ostale članove timova, rade izvan redovitog radnog vremena. „Naporno je raditi cijepljenja uz redoviti posao, ali je s druge strane zadovoljstvo biti dio nečega tako velikog. Kada je pandemija krenula mogli smo samo sanjati da imamo cjepivo i ovako procjepljujemo stanovništvo", poručila je Borovac.