PRVA ŽENA PROTIV OBAME

Michele Bachmann ušla u predsjedničku utrku u SAD-u

14.06.2011 u 10:21

Bionic
Reading

Michele Bachmann, republikanska kongresnica iz Minnesote, objavila je da ulazi u utrku za predsjedničku nominaciju stranke rekavši da će uskoro službeno predati dokumente za kandidaturu

Sudjelovanje na unutarstranačkim izborima za predsjedničku nominaciju Bachmann je najavila na prvoj javnoj raspravi republikanskih kandidata u New Hampshireu, kao prva žena koja je objavila da se namjerava boriti na predsjedničkim izborima što će se održati 2012. godine.

Uz Michele Bachmann, u diskusiji je sudjelovalo još šest republikanskih kandidata: bivši senator Rick Santorum, bivši predsjednik Predstavničkog doma američkog Kongresa Newt Gingrich, bivši guverner Massachusettsa Mitt Romney, kongresnik Ron Paul, bivši guverner Minnesote Tim Pawlenty i biznismen Herman Cain.

Michele Bachmann bliska je radikalnom desničarskom pokretu Tea Party.

Unatoč tome što ima malo iskustva u politici, postala je poznata zahvaljujući čestim pojavljivanjima na televiziji i spremnosti da žestoko napada predsjednika Baracka Obamu.

Ozbiljnom kandidatkinjom čini je, međutim, upravo njezina popularnost među aktivistima Tea Partyja i socijalnim konzervativcima, koji su u većini glasači Republikanske stranke.

Michele Bachmann pozvala je pristaše i obožavatelje da je slijede na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru, zaključujući da je dan objave njezine kandidature 'povijesni dan za američku naciju'.