TVRDE U PRIMORSKO-GORANSKOJ ŽUPANIJI

Mi smo prvaci u legalizaciji bespravne gradnje

08.01.2014 u 13:45

Bionic
Reading

Do kraja prošle godine, u Primorsko-goranskoj županiji riješeno je 7.168 predmeta legalizacije nezakonito izgrađenih zgrada od ukupno zaprimljenih 44.185 predmeta, a u županijskoj upravi ocjenjuju da je upravo ta županija riješila najviše predmeta legalizacije

Prema podacima objavljenima na županijskom portalu, Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Primorsko-goranske županije ima najbolji rezultat u postotku riješenih predmeta među svim županijama.

Ako se pogleda količina riješenih predmeta u apsolutnom broju, proizlazi i da županijski upravni odjel ima najviše riješenih predmeta od svih nadležnih upravnih tijela koja donose rješenja o izvedenom stanju - bilo gradskih, bilo županijskih, navode iz županije.


Prema podacima koje iznose do 31. prosinca 2013., bilo je riješeno ukupno 7,168 predmeta, a zaprimljeno ih je 44.185. Dodaju da je broj riješenih zahtjeva upisanih u registar nešto manji od broja riješenih predmeta jer se predmeti upisuju 24 sata nakon nastupanja pravomoćnosti.

Preostalo je još oko 35.000 predmeta, što je velik posao, ističu iz županije ocijenivši da je Primorsko-goranska županija sposobna sama obaviti poslove legalizacije i da joj pomoć Agencije za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada neće biti potrebna.