MILANOVIĆ SE OGLASIO

'Mi nećemo 6 godina čekati s uhićenjima'

30.03.2010 u 19:10

Bionic
Reading

Jutrošnje uhićenje bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca u razgovoru za tportal prokomentirao je dio oporbenih čelnika

Šef SDP-a Zoran Milanović o uhićenju Polančeca oglasio se tek kasno poslijepodne iz Sarajeva. 'To je bila velika predstava, ne znam da li je bila potrebna, i to ne mogu komentirati. Neka o tome odluči sud, ako postupak dođe do suda. Mogu samo reći da će SDP, kada pobjedi na izborima, zakon rigorozno provoditi od prvog dana, a ne tek u šestoj godini mandata i to selektivno kako to radi HDZ, prokomentirao je Milanović.

Radimir Čačić
, predsjednik Hrvatske narodne stranke, kaže da nije iznenađen uhićenjem Polančeca.

'Nakon svega što se događalo, ovaj potez policije je bio predvidiv i neizbježan. Teško bi bilo zamisliti da Polančec nije bio upućen u zbivanja u Podravci, a je li on kriv, to će utvrditi policija i istražna tijela', rekao nam je Čačić.

Nešto govorljiviji bio je Damir Kajin, predsjednik IDS-a, koji nam je rekao da je uhićenje Damira Polančeca očekivao prije pola godine.

'Želim vjerovati da sva ta uhićenja nisu u funkciji predstojećih izbora, ali bih isto tako postavio pitanje tko to u Vladi može reći da nije pet godina sjedio zajedno s Polančecom na svim sjednicama Vlade, da mu nisu poznate odluke i oko Podravke, i oko Ine, i oko cijele hrvatske pretvorbe i privatizacije', rekao je Kajin.

Na pitanje kako komentira činjenicu da je Polančec još uvijek član Predsjedništva vladajućeg HDZ-a, Kajin nam je rekao: 'Mislim da je njegovo uhićenje na neki način i poruka njegovom bivšem šefu, i to na način da ga se gura od možebitnog pojavljivanja na narednim izborima.'

'Bez obzira na sve, bit će zanimljivo pratiti koga će u narednih 10-ak dana nakon Polančeca 'dignuti' na oporbenoj strani. To ionako ide po principu spojenih posuda', zaključio je Kajin.

Ispred SDP-a, uhićenje Polančeca je vrlo kratko prokomentirala samo Milanka Opačić: 'I što sad? Čovjeka su uhitili i neka rade svoj posao.'