prognoza tee blažević

Bijeli Božić i u unutrašnjosti Dalmacije: Na Badnjak kreće promjena vremena

21.12.2020 u 09:39

Bionic
Reading

Unatoč tome što u ponedjeljak u 11.02 sati stiže zima, meteorologinja N1 Televizije Tea Blažević kaže da će se vremenske prilike vrlo malo promijeniti. Ipak, kako najavljuje, nazire se promjena u drugom dijelu tjedna. Otkriva kakvo nas vrijeme očekuje za Badnjak i Božić

'Već sutra će zapuhati jugozapadnjak u gorju, a tijekom srijede još pojačati, što će doprinijeti razbijanju oblačnog i maglovitog sloja. Malo kiše tijekom srijede može pasti eventualno na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, u Gorskom kotaru i Lici', prognozira meteorologinja N1 Televizije Tea Blažević.

U svojoj prognozi ističe kako će u četvrtak, na sam Badnjak, biti veća vjerojatnost za oborinu, osobito prema kraju dana, kad će se kiša intenzivirati sa zapada.

'Jače pogoršanje je u noći na Božić, kad će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, najprije u najvišim područjima Gorskog kotara.

Na sam Božić snijeg će padati u Gorskom kotaru i Lici, prije svega, no susnježice i snijega prolazno može biti i u zapadnoj Slavoniji, na području Međimurja, Zagorja, Banovine i Korduna te u unutrašnjosti Dalmacije.

Uz snijeg, dojmu zime pridonijet će sjeverac na kopnu, kao i olujna bura na moru. Uz buru, pokoja pahulja snijega može stići i do obale sjevernog Jadrana', prognozira Blažević.

Dodaje kako će se bura do kraja petka proširiti na cijelu obalu, a puhat će i na jugu, na kojem treba računati na kišu te na mogućnost nevera. Upozorava da treba računati i na otežanu prometnu situaciju.

'Burno će biti i na blagdan svetog Stjepana, prijepodne još uz slabu oborinu, ali poslijepodne suho', prognozira Blažević.

  • +4
Varaždin pod snijegom Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja