KAŽU BIT ĆE PREDSJEDNICA HDZ-A

Mesić: Jadranka Kosor ima najviše šansi za pobjedu

20.03.2012 u 12:00

Bionic
Reading

'Bit ću novi predsjednik HDZ-a!' izjavio je samouvjereno Tomislav Karamarko, jedan od kandidata na unutarstranačkim izborima za Dnevnik 3. No bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić nije baš uvjeren u izbornu pobjedu svog bivše bliskog suradnika. 'Najviše šansi ima Jadranka Kosor', kazao je Mesić

'Teško je procijeniti tko će pobijediti na tim izborima, no najviše šansi ima Jadranka Kosor. Svaki onaj koji pobjedi na izborima za čelno mjesto u HDZ-u mora demokratizirati stranku, mora mijenjati politiku te stranke', poručio je Mesić u razgovoru za TV Sloveniju.

Šef izbornog stožera Stjepana Mesića na predsjedničkim izborima 2000., a nakon toga o Mesićev savjetnik za nacionalnu sigurnost, Tomislav Karamarko za Dnevnik 3 je otkrio kako mu je adut u utrci za čelnika HDZ-a činjenica da je bio jedan od utemeljitelja stranke te spoznaja što treba učiniti da se HDZ vrati na stare staze slave i pobjede. Na putu pobjede svakako će mu, istaknuo je, koristiti i iskustvo na važnim dužnostima.

Sučeljavanje s protukandidatima je odbio, jer smatra da to ne bi trebala biti zabava. Rekao je da s protukandidatima normalno komunicira i da je atmosfera u stranci dobra. 'HDZ se spontano demokratizira, ne prijeti mu raspad i nakon 20. svibnja bit će jači no ikad', zaključio je Karamarko.

I potpredsjednik HDZ-a Darko Milinović, poput Karamarka, uvjeren je da će upravo on preuzeti rukovođenje strankom.