JOSIPOVIĆ RAZMIŠLJA O ADLEŠIČ

Mesić: Đurđa, vrati se u Sabor!

12.07.2010 u 12:30

Bionic
Reading

Informacije da bi se Đurđa Adlešič rado, nakon Banskih dvora, smjestila na Pantovčaku pokazale su se točnima. U Uredu predsjednika Ive Josipovića potvrdili su nam da su 'dobili upit o angažmanu gospođe Adlešič'

No kako na Pantovčaku ističu, odluka o zapošljavanju bivše potpredsjednice Vlade Đurđe Adlešič još nije donesena.

'Predsjednikova odluka ovisit će o potrebama Ureda i raspoloživim financijskim sredstvima. Riječ je o otvorenim razgovorima s kojima je upoznata i predsjednica Vlade Jadranke Kosor', rekao nam je jedan od najbližih suradnika predsjednika Ive Josipovića

Ako bi Josipović pristao zaposliti Đurđu Adlešič, bila bi to 35. dužnosnička plaća u njegovom uredu!

Josipovićevi suradnici ne žele otkriti tko je poslao 'upit o angažmanu gospođe Đurđe Adlešič', koji spominju. Iz tog se odgovora da naslutiti kako ipak nisu točne informacije da ju je predsjednik Josipović pozvao da radi za njega pa se postavlja pitanje nudi li se Adlešič sama novom šefu države. Ili se za nju zauzela sama premijerka Kosor? Bivši predsjednik Stipe Mesić s kojim je Đurđa Adlešič uvijek dobro surađivala i ostala u dobrim odnosima i kad je otišao u mirovinu?

Mesić: Đurđa, vrati se u Sabor!

Predsjednik Mesić rekao nam je da je čuo kako bi Adlešič mogla raditi na Pantovčaku, ali negira bilo kakvu umiješanost u njezino zapošljavanje u Uredu predsjednika. Uvjeren je i kako to radno mjesto za nju ne bi bilo nabolje rješenje.

'Najbolja opcija za Đurđu je da se iz Vlade vrati u Sabor - to joj je i najbolje i najsigurnije!' - poručuje Mesić.

U razgovoru s bivšim predsjednikom dogodila se i zanimljiva podudarnost: Adlešič se spominje kao moguća Josipovićeva savjetnica za razminiranje, a o toj je temi baš nedavno razgovarala s predsjednikom Mesićem. On kaže da su se sreli baš zbog razminiranja, jer Đurđa Adlešič želi tu temu 'revitalizirati' budući da je ponestalo novca, a Hrvatska je još uvijek prepuna mina.

Nadamo se da njezina epizoda s razminiranjem neće završiti kao debakl sa zakonodavstvom o navijačima...