NIŽE GAF ZA GAFOM

Merkeličin protivnik zgrozio prostačkom gestom

13.09.2013 u 07:43

Bionic
Reading

Fotografija iz tjednika koja prikazuje lijevog izazivača kancelarke Angele Merkel kako radi prostačku gestu izazvala je oštre kritike njegovih političkih protivnika u četvrtak, 10 dana pred njemačke izbore.

Fotografija na naslovnici izdanja od petka Sueddeutsche Zeitung Magazina, pokazuje Peera Steinbrueckea kako pokazuje srednji prst u odgovoru na pitanje glede početka njegove kampanje pune gafova.

Mada je Steinbrueck odobrio objavljivanje fotografije ona bi mogla naštetiti njegovom pokušaju da zamijeni Merkel na mjestu kancelara učvrščujući sliku u javnosti o njemu kao o arogantnom i nespretnom, posebice među ženama biračima čiju potporu treba.

Ovaj gaf dolazi u vrijeme kada njegovi socijaldemokrati bilježe napredak u istraživanjima javnoga mišljenja potpomognuti njegovim naporima da se biračima prikaže blažim i humanijim. Konzervativci kancelarke Merkel ipak su i dalje u velikoj prednosti.

Philipp Roesler, čelnik liberalnih Slobodnih demokrata koji se nadaju obnoviti koaliciju s konzervativcima Angele Merkel nakon izbora 22. rujna rekao je za Spiegel Online: ‘Kandidatu za kancelara zabranjeno je raditi takve geste’.

‘Pokazivati nekome prst nije duhovito. Kandidat za kancelara mora biti primjer’, twitao je njegov kolega iz FDP-a Joerg-Uwe Hahn

Steinbrueck (66) je svoju gestu pojasnio na Twitteru: ‘Otvoreno govorenje ne zahtijeva uvijek riječi’.