izmjene zakona

Medved: Povećat će se invalidnine i proširiti prava branitelja

13.10.2023 u 22:53

Bionic
Reading

Tisuću hrvatskih branitelja okupilo se na sportskom natjecanju HVIDR-e u petak u Malome Lošinju, gdje je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved naglasio da će se predloženim izmjenama Zakona o hrvatskim braniteljima prvi put nakon 20 godina povećati vojne invalidnine

Izmjene i dopune Zakona o hrvatskim braniteljima prvi će put nakon 20 godina uskladiti i povećati invalidnine Hrvatskih ratnih vojnih invalida i zaokružiti proces proširenja opsega prava za mirovine ratnih vojnih invalida Hrvatskoga vijeća obrane, rekao je Medved otvarajući tradicionalno natjecanje, uz zahvalnost braniteljima na doprinosu u obrani Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Govoreći o postignućima u unaprjeđenju sustava skrbi za hrvatske branitelje i stradalnike te napose hrvatske ratne vojne invalide, podsjetio je da su izgrađena četiri veteranska centra te najavio širenje mreže.

Tradicionalno sportsko natjecanje u organizaciji Zajednice županijskih zajednica, udruga i članova Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata RH ove godine održava se u Malom Lošinju.

Nakon blagoslova natjecatelja na središnjem gradskom trgu, uslijedila je utrka u kolicima stopostotnih ratnih vojnih invalida Rivom lošinjskih kapetana, a potom su na sportskim borilištima održana natjecanja u deset sportskih disciplina.

Natjecanje 27. SŠNIDOR "Mali Lošinj 2023." održava se od 13. do 15. listopada, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, a u subotu će biti održan Sabor HVIDR-e te svečano uručenje pehara i medalja najuspješnijim natjecateljima.