traženje modela

Medved: Demografska revitalizacija sljedeći strateški cilj

15.01.2024 u 22:30

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved poručio je u ponedjeljak u Karlovcu na svečanosti u povodu 32. obljetnice međunarodnog priznanja da je Hrvatska ostvarila gotovo sve strateške ciljeve, a kao sljedeći mora ostvariti demografsku revitalizaciju

"Vjerujem da i danas imamo mudrosti i snage ostvariti i taj strateški cilj za one koji dolaze nakon nas, ali uvijek inspirirani hrabrošću i žrtvom onih koji su bili s nama i koji su svoje živote položili na oltar domovine", rekao je Medved na manifestaciji koju su organizirali Dokumentacijsko-memorijalni centar hrvatskih branitelja "Damir Pintar", Ministarstvo hrvatskih branitelja, karlovačka Županija i Grad Karlovac.

Pozvao je da se "pronađe model" da se očuvaju "krajevi koji su danas, nažalost, pusti, uvelike stoga jer su bili spaljeni u Domovinskom ratu, jer je narod bio ubijan i protjeran".

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja rekao da je predsjednik Franjo Tuđman 30. svibnja "trasirao smjer u osamostaljenje", te da je jedan od prvih koraka u tom smjeru bilo "jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske". 

No, Hrvatska nije imala sreću ostvariti nezavisnost u miru, poput drugih europskih zemalja, nego je bila izložena agresiji", kazao je Medved. 

Hrvatska je bila izložena nerazumijevanju međunarodne zajednice i međunarodnom embargu na uvoz naoružanja, no niti to nas nije spriječilo da se branimo. Kada smo dobili međunarodno priznanje dobili smo i novi motiv,  rekao je Medved.