istra

Medulin donirao 100 tisuća kuna Zavodu za javno zdravstvo

09.04.2020 u 15:38

Bionic
Reading

Općina Medulin odlučila je donirati 100 tisuća kuna istarskom Zavodu za javno zdravstvo, za nabavku laboratorijskih testova za dijagnosticiranje zaraze koronavirusom

Iz općine su u četvrtak priopćili kako je odluka donesena nakon razgovora općinskog načelnika Gorana Buića s ravnateljem Zavoda Aleksandrom Stojanovićem, koji je naveo da su Zavodu potrebna dodatna sredstva za nabavu više laboratorijskih testova za što veći broj građana u Istri.

Najavljuju i nastavak procesa donacija Zavodu za javno zdravstvo, sukladno odluci da se trećina mjesečne plaće načelnika i zamjenika načelnika Medulina uplaćuje na račun Zavoda.

Načelnik Buić zahvaljuje svim dionicima uključenima u suzbijanje epidemije, a osobito županijskom i općinskom stožeru civilne zaštite, kao i medulinskom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu čiji pripadnici pomažu policiji tijekom kontrole kretanja mještana s izdanim propusnicama.

Zahvalu je uputio i svim mještanima Medulina koji se vrlo disciplinirano pridržavaju svih mjera stožera što je, ističu, u konačnici i rezultiralo činjenicom da ta općina za sada nema nijedan potvrđeni slučaj zaraze.