ŠKARE-OŽBOLT NJUŠI ZAVJERU

'Mediji rade selekciju kandidata'

11.11.2009 u 15:02

Bionic
Reading

Nezavisna predsjednička kandidatkinja Vesna Škare-Ožbolt danas je na konferenciji za novinare u Sisku pozvala ostale predsjedničke kandidate, sve političke stranke i posebno predsjednika države Stjepana Mesića da se i u Hrvatskoj raspiše i provede savjetodavni referendum o Sporazumu o arbitraži sa Slovenijom jer, kako je rekla, 'o tom iznimno važnom nacionalnom pitanju treba čuti mišljenje građana Hrvatske'

Čestitala je Sloveniji što je 'inicijativom za održavanje savjetodavnog referenduma o arbitražnom sporazumu otišla stupanj dalje u razvoju demokracije' u odnosu na Hrvatsku.

'O tako važnom pitanju treba pitati hrvatske građane što o tome misle, a ne izbjegavati i bježati od znanja i donositi odluke od dalekosežnog značaja bez građana Hrvatske', rekla je Škare-Ožbolt i zaključila da 'politika koja se vodi bez građana nije dobar način vođenja naše države'.

Podsjetila je da je pozvala predsjednika Mesića da raspiše savjetodavni referendum o Sporazumu o arbitraži, 'ali on još nije iznio svoj stav o tom pitanju'.

Za predsjednika države, istaknula je Škare-Ožbolt, 'treba doći osoba koja se ne boji suprotstavljati lobijima, koja mora misliti na razvoj zemlje, koja nema repova iza sebe, ni privatizacijske, koja jasno može pokazati svoju imovinsku karticu i koja je nadasve poštena'.

Dodala je da misli da je među predsjedničkim kandidatima vrlo malo onih s takvim vrijednostima.

Pozvala je premijerku Jadranku Kosor da što prije imenuje novog ministra gospodarstva te istaknula da se s tom odlukom predugo čeka, a to je 'prevažno pitanje da bi zemlja toliko dugo  bila bez ključnog čovjeka u trenutačno najvažnijemu ministarstvu'.

Vesna Škare-Ožbolt ustvrdila je da 'postoji medijska blokada za većinu predsjedničkih kandidata, osim za njih četiri-pet'. Isto tako, dodala je, ona je 'žena u predsjedničkoj kampanji, a samo se jedna žena forsira, a to nije ona'. Pozvala je medije 'na ravnopravnost u tretiranju jer službena predsjednička kampanja još nije ni počela'.

'Mediji ne trebaju raditi selekciju kandidata, nego to trebaju učiniti birači', zaključila je Vesna Škare-Ožbolt.