SLUŽBENO

Medal of Honor 2 već u produkciji

21.02.2011 u 08:43

Bionic
Reading

Nastavak vrlo dobrog prošlogodišnjeg FPS-a već je u produkciji, potvrđeno je iz EA

Prošlogodišnji Medal of Honor koji je reaktivirao jednu od najdugovječnijih franšiza u svijetu videoigara dobit će svoj nastavak. Potvrdio je to Greg Goodrich, izvršni producent MoH-a na službenim stranicama igre.

 

'Da, Danger Close trenutno radi na sljedećem naslovu Medal of Honor', najavio je Goodrich i pritom zahvalio obožavateljima jer su igru kupili u više od pet milijuna primjeraka. Upravo je to potaklo EA da dopusti izradu nastavka. Igra je kod kritike pokupila vrlo prosječne ocjene i nije oduševila, a njena nesreća je bila i u tome što je bila izravni konkurent Call of Duty: Black Opsu.

 

Najbolji aspekt igre po mnogima je na kraju bio multiplayer, no na njemu je ionako radio iskusni DICE koji je nedavno najavio izlazak Battlefielda 3.

Na kraju najave novog naslova, Goodrich se nije propustio ulizivati američkim vojnicima koji ratuju u Afganistanu:

 

'Kao što svi znate, naš cilj je ispričati priču današnjih vojnika i to činimo s najvećim poštovanjem. Primili smo mnoga pisma, e-mailove i poruke od aktivnih vojnika diljem svijeta, kao i veterana i njihovih obitelji sa zahvalama zbog načina na koji smo to učinili. Ne mogu dovoljno istaknuti koliko to znači ljudima u studiju Danger Close. Vi ste srce ovog tima i ove franšize i privilegirani smo i počašćeni što možemo ispričati vašu priču.'

 

Oni koji se sjećaju bizarnosti koje su prethodile izlasku igre, shvatit će svu nepotrebnost ovakvog Goodrichovog izlaganja. Naime, sveopća američka javnost, pa čak i neki političari pobunili su se zbog upotrebe talibanskog imena u igri. Najprije je EA pokazivao otpor prema kritikama, no na kraju je popustio i promijenio ime u 'Opposing Forces'. Ni to nije smekšalo službeni stav američke vojske, tako da su trgovine u vojnim bazama odbile prodavati igru pod obrazloženjem da igra ozbiljni i stvarni sukob svodi na banalnost videoigre.

 

Vjerujemo da nije potrebno komentirati ni jednu ni drugu stranu.