PRED OČIMA OBITELJI

Masakr u Ateni: Ubijene vođe crnogorskog mafijaškog klana

19.01.2020 u 23:46

Bionic
Reading

U Ateni su u nedjelju ubijeni čelnici crnogorskog škaljarskog klana Stevan Stamatović (43) i Igor Dedović (43), prenosi Blic. Brutalno ubojstvo dogodilo se u prepunom restoranu u kojem su bili obitelj i djeca žrtava. Grčki mediji javljaju da se sve dogodilo u 30 sekundi - napadači su uletjeli u restoran i likvidirali Dedovića i Stamatovića

Počinitelji, četvorica maskiranih muškaraca, odmah su napustili mjesto zločina automobilom.

Kurir navodi da su četiri muškarca s kapuljačama na glavama ušli u restoran te iz automatskog oružja zapucali prema stolu za kojim je bilo desetero ljudi.

Masakr u Ateni Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

U pucnjavi u restoranu ranjena je i jedna žena. Lokalni mediji pišu da je riječ o supruzi jednog od ubijenih koja je teško ranjena u nogu.

Za Igorom Dedovićem, koji je sa braćom Vukotić označen kao vođa škaljarskog klana, bila je raspisana Interpolova tjeralica za pokušaj ubojstva Vojina Stupara i Miloša Radonjića u Kotoru 2016. godine. Stupar i Radonjić bili su bliski konkurentskom kavačkom klanu.

Ubijeni Dedović nakon uhićenja Jovana Vukotića preuzeo je mjesto vođe škaljarskog klana. Iza sebe ima veoma burnu biografiju, a operativni podaci navode da je skoro svake godine bio je sudionik u nekom kaznenom djelu, ubojstvu ili dilanju droge. Za njega je kružila priča da je strah i trepet u crnogorskom podzemlju, piše Kurir.

Stevan Stamatović slovi pak za vođu zagoričana, kriminalne grupe iz Podgorice koja je blisko surađivala sa škaljarskim klanom. Ubijeni Stamatović srpskoj javnosti postao je poznat u istrazi ubojstva Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi 13. listopada 2016. godine. Navodno je tog dana bio u Beogradu, nakon čega se vratio u Podgoricu.

Rat škaljarskog i kavačkog klana počeo je 2014. godine nakon nestanka gotovo 300 kilograma kokaina iz skladišta u Valenciji. Taj sukob odnio je više od 30 života, uključujući petero slučajnih prolaznika.