Pametno i sIp

Marijana Puljak i Dalija Orešković spojile stranke; Rođen Centar

16.11.2020 u 08:47

Bionic
Reading

Pametno i Stranka s Imenom i Prezimenom djelovat će zajedno pod nazivom Centar

Na Skupštini stranke Pametno, održanoj u nedjelju, u članstvo i predsjedništvo u ravnopravnom odnosu primljeni su predstavnici Stranke s Imenom i Prezimenom, čime se dogodio čin spajanja ovih sestrinskih stranaka pod novim nazivom Centar, priopćili su.

Cilj im je, ističu, okupljanje što većeg broja uglednih pojedinaca, a zalagat će se za više građanskih sloboda, manji utjecaj države u ekonomiji i promovirati snažne antikorupcijske politike.

'U okviru tih nastojanja, Centar će u što kraćem roku pokušati zadobiti povjerenje birača iskazano u anketnom rejtingu većem od pet posto te se pripremiti za lokalne izbore, kako bi u svim urbanim centrima ponudili program i kandidate koji mogu realizirati stvarne promjene', poručili su iz Centra.

Na izbornoj skupštini članovi su izabrali supredsjednički model vođenja stranke, na čijem će se čelu tako naći Dalija Orešković, Marijana Puljak, Marin Račić i Dario Carev kao supredsjednici Centra.

Kako hrvatski zakoni ne dopuštaju pravnu mogućnost formalnog spajanja dviju stranaka, spajanje se tehnički provodi kao personalna fuzija, na način da se članovi Stranke s imenom i prezimenom učlanjuju u Pametno koje mijenja ime u Centar pod kojim će se kao jedinim zajedničkim imenom izlaziti na sve sljedeće izbore. Čim se otvori zakonska mogućnost, provest će se i formalno-pravni koraci fuzije, objasnili su.