brani supruga

Marijana Puljak: Grad Split nije uzeo kredit od OTP banke, već otvorio minus

26.10.2021 u 15:50

Bionic
Reading

Saborska zastupnica stranke Centar Marijana Puljak izjavila je u utorak u Dubrovniku da splitska gradska vlast nije potpisala 135 milijuna kuna vrijedan kredit s OTP bankom, već je samo dogovorila prekoračenje koje će se koristiti ako bude potrebno.

Naime, tajnik splitskog SDP-a i gradski vijećnik Davor Matijević izjavio je u petak da je još sredinom srpnja gradonačelnik Ivica Puljak potpisao ugovor s OTP bankom od 135 milijuna kuna zajma, o kojemu javnost ni partneri bivše vladajuće većine nisu znali ništa.

"SDP očito nikad nije imao račun u banci s minusom na računu. Gradska uprava dogovorila je minus u banci u kojoj ima račun. Ako imate račun u OTP banci, ne možete tražiti odobrenje minusa u nekoj drugoj. To su smiješne optužbe", rekla je Puljak.

Dodala je kako to nema veze s njom, jer je svoje radno mjesto u OTP banci napustila 2019. godine nakon 25 godina rada u Odjelu za informatičku tehnologiju (IT).

"Optužuju me da sam bankarica, a bavim se računalima. Osiguravala sam da računala rade 24 sata dnevno. Iz banke sam prešla u IT tvrtku, a tek sam godinu dana profesionalna političarka. Kad se ne budem bavila politikom imam što raditi, a oni kojima je politika sve dala izmišljaju probleme i pokupavaju nas srušiti. Građani su ih prozreli i znaju tko govori gluposti, a tko radi u interesu Splita", izjavila je Puljak.

Dodala je kako se u Splitu uvodi red i niz promjena, što Gradsko vijeće nije htjelo pratiti. "To je prvi put u povijesti parlamentarizma da oporba odbija izaći na izbore. To će se studirati na fakultetima. Imali su priliku raspustiti gradsko vijeće. Ako ovako ne ide, pitajmo građane na izborima što žele", rekla je Puljak. Puljak je posjetila Dubrovnik kako bi u susretu s građanima doznala koje su teme koje bi u Hrvatskom saboru trebala zastupati. "Problemi stanovnika dalmatinskih gradova vezani su za održivi turizam. Traži se ravnoteža između turizma kakvog želimo i ugodnog života stanovnika. Dubrovnik je primjer starog grada koji ne uči iz svoje povijesti, kako bi pronašao suživot s turizmom koji ga sve više guši", rekla je Puljak.