'gluma za oscara'

Marijan Pavliček o odnosu moći u Domovinskom pokretu: 'On vuče konce iz sjene'

13.05.2024 u 18:21

Bionic
Reading

Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista na N1 komentirao je novu Vladu HDZ-a i Domovinskog pokreta, a za svoje bivše oporbene kolege nije imao lijepih riječi

Pavliček kaže da bi kolegama iz Domovinskog pokreta dao Oscara za vrhunsku glumu, prenosi N1.

'Četiri godine su vrhunski glumili svojim biračima, radikalizirali političku scenu scenu, napadali premijera Plenkovića, dijelom s pravom, ali oni su jedini dizali kaznene prijave protiv Plenkovića, nazivali ga lopovom, veleizdajnikom, stavljali jumbo plakate s predstavnicima SDSS-a… I oni nose plenkoviću 12 ruku u miraz… Ja bih im dao Oscara', kazao je.

Domovinski pokret neće ispuniti ni jedno svoje predizborno obećanje, ističe Pavliček.

'Hoće li se deratificirati Istnbulska? Neće. Prvi zahtjev. Hoće li doći vojska na granice? Neće. Drugi zahtjev. Hoće li se prestati financirati ‘Novosti’ iz državnog proračuna? Neće, ne direktno, ali indirektno hoće. Apsolutno ništa od tih velikih predizbornih obećanja DP-a neće biti ispunjeno. Jedino što je ispunjeno su njihovi poslovni interesi, vidi se po ministarstvima koja su dobili', kazao je.

Pavliček dodaje da DP podcjenjuje svoje birače. 'Mislim da će ih birači vrlo vjerojatno kazniti, čak sam siguran u to. Jer oni neće apsolutno ništa promijeniti u postojećem sustavu. Do jučer su kritizirali Turudića, sad će dizati ruke za njeogovo izvješće krajem ove godine, i svake sljedeće, ako Vlada toliko opstane', smatra Pavliček.

O Vesni Vučemilović: “Razočaran sam”

'Ja sam s ljudske razine ostao razočaran. Najbitnije je – ona je izgubila ovo. Ona jako dobro zna koliko je stranka uložila u njenu preferencijalnu kampanju. Isto tako jako dobro zna da niti u jednom drugom obliku stvaranja neke koalicije ne bi ušla u Sabor, osim u ovoj koaliciji s Mostom. I jako dobro zna da je cijelo vrijeme koalicijski program Mosta i Suverenista bio antikorupcijski, bio je i anti-HDZ porogram i na taj način smo dobivali potporu birača', poručuje Pavliček i dodaje da je prvenstveno razočarala svoje birače u 4. izbornoj jedinici.

Vučemilović je napravila prvenstveno politčku štetu Hrvatskim suverenistima, smatra Pavliček.

'Stranka se, tj. ona se kroz medije provlačila u negativnom kontekstu. Da vam prije formiranja kolegica preleti u vladajuću većinu, i to s onom strankom koja je do jučer politički iscipelarila njenog brata, koji je osnovao stranku…', kazao je Pavliček i dodao da nakon njenog odlaska nije došlo do odljevanja stranke.

  • +19
Domovinski pokret Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Mario Radić vuče konce iz sjene

Pavliček je komentirao odnos moći između Ivana Penave i Marija Radića.

'Činjenica je da Mario Radić je očigledno onaj tko vuče konce iz sjene. Možda do sada nije bio javno eksponiran, kao što je zadnjih mjesec, dva uoči izbora. Očigledno će i biti jedan od ministara, tu se vidi da ima izuzetan utjecaj i moć u toj stranci. Mislim da je on ta poveznica prema tim nekim poslovnim interesima određenih ljudi', poručio je.