PROPUCAVANJE AUTOMOBILA

Marić ostaje u Remetincu, sud mu povisio jamčevinu

11.07.2012 u 16:25

Bionic
Reading

Vlasnik zaštitarske tvrtke Zlatko Martić u Remetincu ostaje do daljnjeg. Jamčevina mu je na ročištu izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu povišena na 750.000 tisuća kuna

Sudac istrage Mariću je ranije bio odredio jamčevinu od 200.000 kuna, no tužiteljstvo se žalilo. Tužiteljstvo se opet može žaliti na visinu jamčevine, a rok je tri dana pa nema mogućnosti da Marić pritvor, u kojemu se nalazi zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, napusti prije sljedećeg tjedna.

Pištolj s prigušivačem pronađen je u utorak u prijepodnevnim satima u dvorištu kuće u izgradnji na adresi Jagodnjak 5, a koja pripada poduzetniku Jaki Andabaku.


Policija vještačenjem mora utvrditi je li riječ o oružju kojim je 6. srpnja propucan automobil odvjetnika Pere Lozice koji je bio parkiran ispred njegove kuće, samo dva kućna broja dalje.

Lozica je samo dan prije nego što mu je automobil propucan policiji prijavio prijetnje Zlatka Marića. Marić je zbog toga priveden, a pretragom njegova stana i ureda policija je pronašla više pušaka i streljiva na temelju čega mu je određen jednomjesečni pritvor, piše Večernji list