velika zahvalnost

Marić donio ključeve: Roditeljima malih pacijenata u Rijeci dva stana na korištenje

09.05.2019 u 17:59

Bionic
Reading

Ministar državne imovine Goran Marić i ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka Davor Štimac potpisali su u četvrtak Ugovor o uporabi dvaju stanova za potrebe privremenog smještaja obitelji pacijenata Dječje bolnice Kantrida. Potpisivanju ugovora nazočili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš i ravnatelj HZZO-a Lucian Vukelić

'Izražavam veliku zahvalnost ministru Mariću i Ministarstvu što su nam omogućili korištenje dvaju stanova od 42 i 27 četvorna metra koji su nam od iznimne važnosti za uspješno obavljanje zdravstvene djelatnosti i smještaja obitelji naših najmlađih pacijenata. KBC Rijeka se godinama suočava s problemom nedovoljnog prostora, ali upravo je ovaj današnji ugovor primjer angažiranosti, senzibiliteta i učinkovitosti Ministarstva državne imovine', rekao je ravnatelj Štimac.

'Ovaj je ugovor više od ugovora, jer je u ulozi zdravlja nama najbližih i najprioritetnijih pacijenata. Jer djeca i zdravlje su najveće i najdragocjenije čovjekovo bogatstvo. Ovakvi trenutci nas ispunjavaju posebnim zadovoljstvom pri spoznaji da imovina u vlasništvu države dobiva ulogu čuvara zdravlja i života djece. To je ta uloga i misija imovine: biti na strani života kad je najpotrebnije. Čim smo dobili očitovanje KBC-a Rijeka za potrebom stanova, mi u Ministarstvu smo bez odgađanja reagirali, provjerili mogućnost, donijeli odluku i rješenje za potrebe smještaja roditelja. Potez očekivan, naravan, učinkovit na zadovoljstvo i radost sviju nas', rekao je ministar Marić prigodom potpisivanja ugovora, priopćilo je Ministarstvo.

  • +52
Obitelj Rončević u zračnoj luci Franjo Tuđman Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Iz KBC-a Rijeka izvijestili su da se dva stana nalaze na gradskom području Mlake i Krnjeva, a namijenjeni su potrebama privremenog boravka roditelja najmlađih pacijenata tijekom liječenja u Klinici za pedijatriju na lokalitetu Kantrida. Primarno je riječ o djeci iz drugih gradova i županija koja su hospitalizirana na Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku. Prisutnost roditelja znači nemjerljivu podršku djeci u danima liječenja, a smještaj u blizini bolnice smanjit će troškove čestih putovanja.

Zbog važnosti problema bolnica se za pomoć obratila Ministarstvu državne imovine koje je pozitivno odgovorilo na molbu. Na prigodnom skupu ključeve je preuzeo ravnatelj Štimac, a uručio ih je ministar Marić.