velika zahvalnost

Marić donio ključeve: Roditeljima malih pacijenata u Rijeci dva stana na korištenje

  • Autor: S. S.
  • Zadnja izmjena 09.05.2019 18:00
  • Objavljeno 09.05.2019 u 17:59
Priča za laku noć na odjelu za onkologiju Dječje bolnice Kantrida

Priča za laku noć na odjelu za onkologiju Dječje bolnice Kantrida

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Ministar državne imovine Goran Marić i ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka Davor Štimac potpisali su u četvrtak Ugovor o uporabi dvaju stanova za potrebe privremenog smještaja obitelji pacijenata Dječje bolnice Kantrida. Potpisivanju ugovora nazočili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš i ravnatelj HZZO-a Lucian Vukelić

'Izražavam veliku zahvalnost ministru Mariću i Ministarstvu što su nam omogućili korištenje dvaju stanova od 42 i 27 četvorna metra koji su nam od iznimne važnosti za uspješno obavljanje zdravstvene djelatnosti i smještaja obitelji naših najmlađih pacijenata. KBC Rijeka se godinama suočava s problemom nedovoljnog prostora, ali upravo je ovaj današnji ugovor primjer angažiranosti, senzibiliteta i učinkovitosti Ministarstva državne imovine', rekao je ravnatelj Štimac.

'Ovaj je ugovor više od ugovora, jer je u ulozi zdravlja nama najbližih i najprioritetnijih pacijenata. Jer djeca i zdravlje su najveće i najdragocjenije čovjekovo bogatstvo. Ovakvi trenutci nas ispunjavaju posebnim zadovoljstvom pri spoznaji da imovina u vlasništvu države dobiva ulogu čuvara zdravlja i života djece. To je ta uloga i misija imovine: biti na strani života kad je najpotrebnije. Čim smo dobili očitovanje KBC-a Rijeka za potrebom stanova, mi u Ministarstvu smo bez odgađanja reagirali, provjerili mogućnost, donijeli odluku i rješenje za potrebe smještaja roditelja. Potez očekivan, naravan, učinkovit na zadovoljstvo i radost sviju nas', rekao je ministar Marić prigodom potpisivanja ugovora, priopćilo je Ministarstvo.

  • +52
  • +49

Obitelj Rončević u zračnoj luci Franjo Tuđman

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Iz KBC-a Rijeka izvijestili su da se dva stana nalaze na gradskom području Mlake i Krnjeva, a namijenjeni su potrebama privremenog boravka roditelja najmlađih pacijenata tijekom liječenja u Klinici za pedijatriju na lokalitetu Kantrida. Primarno je riječ o djeci iz drugih gradova i županija koja su hospitalizirana na Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku. Prisutnost roditelja znači nemjerljivu podršku djeci u danima liječenja, a smještaj u blizini bolnice smanjit će troškove čestih putovanja.

Oleg Butković, Davor Štimac, Goran Marić na današnjoj svečanosti

Oleg Butković, Davor Štimac, Goran Marić na današnjoj svečanosti

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ministarstvo državne imovine

Zbog važnosti problema bolnica se za pomoć obratila Ministarstvu državne imovine koje je pozitivno odgovorilo na molbu. Na prigodnom skupu ključeve je preuzeo ravnatelj Štimac, a uručio ih je ministar Marić. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!