ZBOG PODRŠKE MILINOVIĆU

Marasović u strahu od odmazde Jadranke Kosor

17.12.2011 u 14:20

Bionic
Reading

Svih 230 tisuća članova HDZ-a mogu biti kandidati za sve stranačke dužnosti, poručio je Dujomir Marasović, dodajući: 'Dok ne završe izbori u HDZ-u, neću se više pojavljivati u javnosti. Novinari imaju pravo na spekulacije i nagađanja, ali ja neću nikoga napadati niti se braniti'

Ponašat ću se demokratski, u skladu s demokratskom procedurom u demokratskoj stranci, kazao je novinarima šef splitskog HDZ-a Dujomir Marasović, koji je zbog napisa da ne podržava Jadranku Kosor, već Darka Milinovića, hitno sazvao tiskovnu konferenciju. Pozvao je glavnog urednika Slobodne Dalmacije da kaže postoji li uopće novinar koji je napisao tekst.

Ako ne postoji, Marasović traži da se ispriča HDZ-u i čitateljima, a možda će se obratiti i Hrvatskom novinarskom društvu.Šef splitskog HDZ-a pojašnjava da je vrh stranke u Splitu ugovorio koaliciju s Kerumovim HGS-om i da se on pritom postavio odgovorno, kako i doliči. Vrh stranke ima pravo povući takav potez jer riječ je o državnim izborima. 'Postupio sam profesionalno, stranački, korektno i djelovao u skladu s koalicijom', ustvrdio je Marasović.

Naglašava da podržava vodstvo HDZ-a u izbornom procesu, a tko će koga podržavati, stvar je demokratskih standarda.Nije želio komentirati istup HDZ-ove gradske vijećnice Sanje Bilač, koja je koaliciju s Kerumom nazvala promašenom. 'Ona za svoje izjave odgovara sama, ne bi od mene bilo korektno da to komentiram', rekao je.Što se izbora tiče, za njega tu nema dubioza. Ljevica se objedinila, a desnica nije pa je izgubila.

U Splitu je HDZ dobio 25 posto glasova, što Marasović ne drži lošim rezultatom. A Kukuriku je, tvrdi, u Splitu izgubio oko 10 tisuća glasova. 'Na desnoj političkoj sceni vlada kriza domoljublja. Domoljublje su zamijenili samoljubljem, oni su narcisoidni', smatra Marasović.Zamoljen da komentira izlazak Ive Sanadera iz zatvora, kazao je da ga se to uistinu ne tiče. Ne misli da će to utjecati na izbore u HDZ-u.A zanimljiv je odgovor dao na pitanje koga od kandidata vidi na vrhu HDZ-a. 'Svih 230 tisuća članova HDZ-a mogu biti kandidati za sve stranačke dužnosti', poručio je Dujomir Marasović.