SNIMANJE FILMOVA

Maras taji cijenu sedmodnevnog puta po Americi

11.05.2015 u 16:01

Bionic
Reading

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras putovao sa svojim tajnikom kabineta Darkom Baničekom i savjetnicom u kabinetu Majdom Žujo krajem prošlog i početkom ovog mjeseca po SAD-u. U Ministarstvu kriju koliko je taj sedmodnevni put u Washington, Las Vegas, Los Angeles i San Francisco koštao porezne obveznike

Zato su odgovru Večernjem listu napisali da je jedan od rezultata službenog puta u SAD dogovor oko nastavka snimanja mega popularnog serijala 'Igra prijestolja' u Hrvatskoj za sljedeće dvije sezone i da je za to potencijalni budžet 30 milijuna kuna po sezoni. U Ministarstvu navode da se Maras u LA-u sastao s potpredsjednicima producentske kuće HBO Jayem Loweom te Janet Graham Borbom.

'Tema sastanka bila je nastavak snimanja HBO-ovih serijala u Hrvatskoj, ali i ulaganja američkih investitora u gradnju filmskih studija i obnavljanje svjetske filmske produkcije u Hrvatskoj, za što je, nakon sastanka, ostvaren kontakt s jednim od najvećih svjetskih studija koji je zainteresiran za Hrvatsku kao filmsku produkcijsku destinaciju', tvrde u Marasovu ministarstvu.

Da interes za Hrvatskom postoji i da ona ispunjava svoje obveze piše i ScreenDaily u kojem je objašnjeno zašto veliki studiji i svjetski producenti sve češće odabiru snimati filmove kod nas.

Za poticaje se u 2015. prijavilo devet svjetskih produkcija - među kojima je i trilogija legendarnog Winnetoua, novi film Jezero Luca Bessona...