NEPRAVOMOĆNA ODLUKA

Mamiću vraćaju 14 milijuna jamčevine i može se vratiti u Dinamo?

28.02.2017 u 14:17

Bionic
Reading

Savjetniku Dinama Zdravku Mamiću odlukom suda vraća se 14 milijuna kuna jamčevine, a ukinuta je i zabrana kontaktiranja sa svjedocima te obavljanja čelnih funkcija u Dinamu, prenosi Telegram

Odluku je, na zahtjev obrane, donio Županijski sud u Zagrebu, piše Telegram.

Mamićevi odvjetnici ocijenili su kako u ovoj fazi istrage više nema razloga da njihov klijent milijunskim jamstvom garantira da neće ometati postupak ili ponavljati slična nedjela. Riječ je o istrazi što se protiv Mamića i suokrivljenih vodi zbog izvlačenja gotovo 270 milijuna kuna iz Dinama, preko lažnih faktura za usluge u transferima igrača.

Gotovo svi svjedoci su ispitani, a Mamić je podnio ostavku na čelnu dužnost u Dinamu, zbog čega, po stavu obrane, više ne postoje razlozi zbog kojih bi rješenje o određivanju istražnog zatvora, što je zamijenjen jamstvom od 14 milijuna kuna za boravak na slobodi, trebalo i dalje biti na snazi. Ovo rješenje doneseno je još početkom prosinca 2015. godine.

Sud je prihvatio argumente Mamićevih novih odvjetnika Mate Matića i Dubravke Krklec. USKOK još ima pravo žalbe na ovu odluku suda, tako da će Dinamov savjetnik još neko vrijeme čekati pravomoćnost rješenja. Ukoliko žalba USKOK-a ne bude prihvaćena, Mamiću će biti vraćeno 14 milijuna kuna jamčevine, od kojih je nešto manje od pola u gotovini, a ostatak u vrijednim nekretninama.