PRIOPĆENJE

Maleš ipak odgovorio na Mamićeve optužbe

18.12.2011 u 20:26

Bionic
Reading

Premda je odmah nakon nastupa Zdravka Mamića u emisiji 'Nedjeljom u dva' iz Hajduka najavljeno da neće ništa komentirati, javnosti su se ipak obratili priopćenjem

Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić u emisiji 'Nedjeljom u dva' imao je još jedan od sebi svojstvenih nastupa. Ovoga puta na zub je uzeo Hajduk i njegova predsjednika Hrvoja Maleša, koji ga je navodno molio da ove sezone prepusti Kup Hajduku.

Iz Hajduka su najprije najavili da neće komentirati Mamićev istup, no ipak su se oglasili priopćenjem predsjednika Maleša koje prenosimo u cijelosti:

''Ni u kakve dogovore s gospodinom Zdravkom Mamićem nisam ulazio, pogotovo o tome tko bi trebao osvojiti Kup, a tko prvenstvo. To su laži, skretanje pozornosti, obmanjivanje javnosti i udar na mene. Isto tako, moram priznati da sam iznenađen reakcijom gospodina Mamića nakon uhićenja gospode Širića i Djedovića. Umjesto da je čestitao i podržao rad pravne države, danima me konstantno napada i vrši medijski linč', kaže predsjednik Uprave Hajduka Hrvoje Maleš.

Kad je u pitanju sastanak s gospodinom Laljkom, bivšim direktorom Dinama, sadašnjim predsjednikom Intera i Udruge prvoligaša, činjenica je da je isti na njegovu inicijativu tijekom ljeta održan na Poljudu. Sa strane Hajduka nazočni su mu bili predsjednik Uprave Hrvoje Maleš te tadašnji članovi Milo Nižetić i Pavle Cicarelli, predstavnik Hajduka u Udruženju prvoligaša Josip Grbić i predstavnik Hajduka u Nogometnom savezu Splitsko-dalmatinske županije Denis Kosor.

Tijekom razgovora o slaboj posjećenosti na stadionima, predsjednik Maleš je kazao da bi hrvatska liga sigurno bila popularnija kad bi bila neizvjesnija, kad bi više klubova imalo realne šanse za osvajanje naslova prvaka. Tema razgovora je bila i nezastupljenost dalmatinskih klubova, osobito Hajduka, u tijelima Udruge te projekt MAXtv-a.'