NAJVIŠE KAZNENIH DJELA

Makarska je ljetni raj za strane kriminalce

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 29.08.2009 10:41
  • Objavljeno 29.08.2009 u 07:45
more ljeto kupačica makarska

more ljeto kupačica makarska

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ivo Ravlić

Najviše kaznenih djela tijekom ljeta u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje počine stranci događa se na makarskom području, doznaje se u splitskoj policiji, a čak više od polovine počinitelja tih djela su stranci koji tu ljetuju ili pak ciljano stižu na obalu kako bi činili razna kaznena djela

Odmah nakon Makarske po broju kaznenih djela u kojima se kao počinitelji pojavljuju stranci slijede Split, Omiš, Solin, Hvar, Brač te Trogir.

Stranci se većinom bave imovinskim kaznenim djelima, u kojima prevladavaju krađe, u manjem broju teške krađe i provale, te krivotvorenje novca i isprava, prijevare i naposljetku iznude.

Ovoga je ljeta policija zaprimila pet prijava za kaznena djela protiv života i tijela, a većinom je riječ o nanošenju teških tjelesnih ozljeda, prijetnjama i zadovoljavanju pohote pred djetetom ili maloljetnom osobom.

U makarskoj policijskoj postaji policajci su imali posla čak sa 30 stranaca koji su kazneno prijavljeni za zlouporabu opojnih droga.

Analitika, koja se revno vodi u policiji, pokazala je kako su u 95 posto ovih prijavljenih slučajeva počinitelji bili muškarci u dobi od 20 do 30 godina, među kojima je najviše državljana Bosne i Hercegovine, ali ne zaostaju ni Česi, Slovaci, Rumunji, državljani Srbije, Crne Gore, Njemačke i Švedske.

Policija je također otkrila i uhvatila Bugare koji su u paru činili više džepnih krađa u užem dijelu Splita, ali i trojicu Rumunja koji su ljetovanje na Jadranu iskoristili za krađu.

Osim njih, makarski su policajci imali posla s Čehom koji je u nekoliko navrata provaljivao i krao po raznim objektima počinivši veliku materijalnu štetu.

Uhićen je i državljanin Turske koji je po mjenjačnicama mijenjao krivotvoreni novac.

Uz kaznena djela policija je nekolicinu stranaca prijavila i zbog raznih vrsti prekršaja, kažu u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Riječ je o fizičkom sukobljavanju, najčešće ispred ugostiteljskih objekata i u njima, alkoholiziranosti, kockanju, šibicarenju i prosjačenju, ali i o prekršajima vezanima uz drogu i nasilničko ponašanje u obitelji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi