AKTUALNI SAT ZG SKUPŠTINE

'Madrac izrezati na osam dijelova, pa s njim u kontejner'

09.10.2014 u 12:04

Bionic
Reading

Je li jučer na Jelačić placu braniteljima omogućeno da dostojanstveno proslave Dan neovisnosti ili nije? Na ovo pitanje potrošeno je više od pola aktualnog sata Gradske skupštine u kojem su se domoljubljem kroz pitanja, odgovore, replike i ispravke netočnih navoda nabacivali Zoran Piličić (HDZ) i gradonačelnik Milan Bandić

Piličiću je naime zasmetala organizacija koja ga je podsjetila na vašar dok mu je Bandić poručio da su za njega branitelji institucija, kao što je i on sam, te da će, ako treba, za njih organizirati i slet.

Andriju Mikulića (HDZ) zanimalo je zašto je poništen natječaj za zbrinjavanje određenih vrsta otpada i gdje može odložiti madrac koji želi baciti jer mu je u reciklažnom dvorištu rečeno da oni više ne prikupljaju ovakav otpad jer nemaju kamo s njim.

'Natječaj je poništen zbog proceduralnih razloga jer si ne možemo dopustiti da i zarez bude pogrešan. Odlukom našeg bajnog ekološkog ministra Zmajlovića, na Jakuševac možemo voziti samo miješani komunalni otpad, ali mi vozimo sve! Zavirite malo u kontejnere pa ćete vidjeti da u njima ima i stakla, čarapa, uložaka za bebače, gume i papira. Na Jakuševac ide 90 posto svog otpada. Neka mi sada Ministarstvo ponovo napiše kaznu zbog toga.

Trebali smo donijeti plan prije godinu dana, ali nismo. Ja sam kriv što pajceki više nisu tamo i što drek ne ide u Savu', ironično je Mikuliću odgovorio gradonačelnik poručivši mu da 'mudar čovjek izreže madrac na osam dijelova i baci ih u kontejner'.