OGORČENA BIVŠA DRŽAVNA TAJNICA

Madeleine Albright zbog Trumpa postaje muslimanka

26.01.2017 u 12:02

Bionic
Reading

Bivša američka državna tajnica Madeleine Albright spremna je registrirati se kao muslimanka kako bi pokazala svoju solidarnost s migrantima protiv kojih je novoizabrani predsjednik Donald Trump već započeo oštriju politiku

'Na Kipu slobode nema malih slova. Amerika mora ostati otvorena za ljude svih vjera i porijekla', napisala je bivša šefica američke diplomacije na svojem Twitter profilu, izabravši metaforu njujorškog spomenika i zbog toga što se blizu njega na otoku Ellis nekoć nalazio imigracijski ured za novopridošle u Sjedinjene Države.

'Odrasla sam kao katolkinja, postala episkopalka, a zatim doznala kako je moja obitelj bila židovska. Spremna sam se registrirati kao muslimanka u znak solidarnosti', zaključila je Albrightova na društvenim mrežama.

Podsjetimo, američki predsjednik Trump jučer je potpisao ukaz o početku rada na izgradnji zida na granici s Meksikom, kao i o drugim mjerama za borbu protiv ilegalnih migranata i stranih kriminalaca.

Pojavila su se i neke najave kako novoizabrani predsjednik namjerava ograničiti ulazak migranata iz nekih muslimanskih zemalja.