akcija premještanja

Macola predao zahtjev za otvaranje ZOO-a: Moji medvjedi imaju bazen i nisu gladni

02.05.2019 u 06:32

Bionic
Reading

Željko Orešković Macola kaže da ne zna ništa o premještaju svojih medvjeda osim onoga što je pročitao u medijima

Medvjedi koji se drže u neprikladnoj nastambi iza restorana Macola u Korenici bit će premješteni u sklonište Udruge Velebit Kuterevo kada se osiguraju uvjeti za sigurno premještanje i daljnje držanje životinja, a postupak je već u tijeku, rekli su Hini iz Državnog inspektorata i Ministarstva poljoprivrede.

'Medvjedi su na frekventnom mjestu, u prostoru ograđenom žicom, uz prašnjavu cestu, izloženi svim vremenskim uvjetima te patnji i stresu zbog neprirodnog okruženja, buke prometa i navale turista, dosade i nedostatka podražaja, što negativno utječe na kvalitetu njihova života i ugrožava njihovo zdravlje. Vidljivi su stereotipno ponašanje i apatija', rekla je Natalija Svrtan iz Prijatelja životinja.

Međutim Željko Orešković Macola kaže da ne zna ništa o premještaju svojih medvjeda osim onoga što je pročitao u medijima, donosi RTL.

Hotel Macola Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Prša

'Medvjedi su već 13 godina ovdje, bilo je stotinu inspekcija. Kamo će medvjedi biti premješteni, u Kuterevo? Nitko ne pita kakvi su uvjeti ondje, jesu li gladni li nisu', kaže Orešković. Dodaje da ima zapisnik koji potvrđuje da njegova nastamba odgovara zakonskim propisima i da je dvostruko veća od zakonske obveze.

'Moji medvjedi imaju dovoljno prostora, imaju i bazen i nisu gladni', poručuje Orešković za Večernji list. Predao je, kaže, i zahtjev za otvaranje zoološkog vrta i sad čeka da komisija iziđe na teren.