LIBRO, OTVORI SE

Lorencin žali zbog neugodnosti turistima i zahvaljuje poreznoj

07.08.2013 u 21:15

Bionic
Reading

Ministar turizma Darko Lorencin izrazio je žaljenje zbog neugodnosti koje su pretrpjeli gosti senjskog hotela Libra, kojeg su zbog poreznog duga inspektori gospićkog područnog ureda Porezne uprave prvo zatvorili pa ga iza 17 sati opet otvorili, dodavši kako je ipak zadovoljan što su Ministarstvo financija i Porezna uprava prepoznali specifičnost slučaja i pokazali razumijevanje.

'Žao mi je što su se gosti za vrijeme svog boravka u našoj zemlji našli u tako neugodnoj situaciji. No, izrazio bih zadovoljstvo što su Ministarstvo financija i Porezna uprava prepoznali specifičnost navedenog slučaja i pokazali razumijevanje, te što je hotel u kojem je bilo gostiju, ipak nastavio s radom', ističe u izjavi ministar Lorencin.

Dodaje kako u Ministarstvu turizma podržavaju 'aktivnosti Ministarstva financija RH i Porezne uprave na uvođenju reda u plaćanju poreznih obveza svih poreznih obveznika u Republici Hrvatskoj, pa tako i u turizmu'.

'Ali vjerujemo da u slučajevima kada se u ugostiteljskom objektu nalaze gosti koji koriste usluge, treba voditi računa o izbjegavanju dodatnih mogućih negativnih posljedica za ugled hrvatskog turizma', zaključuje ministar Lorencin.

Senjski hotel Libra, zbog poreznog dugovanja od 880.000 kuna, u srijedu su zapečatili inspektori gospičkoga područnog ureda Porezne uprave, no odlukom Porezne uprave u Gospiću hotel je popodne iza 17 sati otpečačen.