vatra u TTTS-U

[FOTO / VIDEO] Lokaliziran veliki požar u Splitu, vatrogasci još na terenu, jedan lakše ozlijeđen

29.07.2020 u 09:13

Bionic
Reading

Požar koji je u srijedu rano jutros buknuo u dvorištu tvrtke za reciklažu papira i plastike na TTTS-u u Stobreču kod Splita, lokaliziran je, ali nije ugašen te su vatrogasci i dalje na požarištu, doznaje se u Županijskome vatrogasnom operativnom centru

Požar koji je buknuo jutros oko 3 sata na Trgovačko transportnom terminalu Split (TTTS) gasilo je 40 vatrogasca s 13 vozila i uspjeli su zaustaviti širenje vatrene stihije te nisu bili ugroženi stambeni objekti, rekli su u Vatrogasnom operativnom centru. Vatrogasci će tijekom dana sanirati požarište.

U ovom požaru izgorjela je već količina kartonskog i plastičnog otpad, izvijestili su iz splitske policije. Tijekom dan uslijedit će očevid na požarištu.

  • +13
Požar TTTS Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX

Tijekom intervencije jedan je vatrogasac lakše ozlijeđen, radi se o uganuću noge, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Ivan Kovačević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split.

'Požar se nije proširio na objekt. Lokaliziran je, naime, nešto prije 4.30 sati, od kada više nema opasnosti da će eskalirati. U 7 sati je napravljena smjena i reducirane su snage, tako da su sada na terenu tri ekipe, odnosno 10 vatrogasaca koji rade na saniranju. Znači, sve se to dodatno polijeva, te prekopava, radi čega je angažiran i manji bager. Izdimljavanje će sigurno trajati do popodnevnih sati. No, više nema opasnosti, a bit ćemo tamo dok god bude trebalo, odnosno dok god ima dima', rekao je Kovačević.

  • +15
Veliki požar u splitskom reciklažnom dvorištu, na terenu 40 vatrogasaca Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL