ZAVAHIRI POTVRDIO

Likvidiran drugi čovjek Al kaide

11.09.2012 u 11:07

Bionic
Reading

Vođa Al Kaide, Ajman Al Zavahiri u ponedjeljak je, uoči 11. godišnjice terorističkih napada na New York i Washington, objavio videosnimku kojom se potvrđuje da je njegova desna ruka, šeik Abu Jahija al Libi, ubijen u lipnju u Pakistanu, izvijestili su u utorak centri za nadzor islamističkih mrežnih stranica

U 42-minutnom filmu objavljenom na stranicama džihadista, Zavahiri osobno potvrđuje pogibiju Libija u bombardiranju bespilotnom letjelicom 4. lipnja u pakistanskoj regiji sjeverni Vaziristan, na granici s Afganistanom.

'Mučeništvo šeika Abu Jahije okupit će još više ljudi', rekao je Zavahiri na arapskom.

Videosnimka nema prijevoda i uobičajeno je da Al Kaida pusti kratki film kako bi odala počast nekome od svojih važnih i cijenjenih članova, prenose IntelCenter i SITE.

Zavahiri nije spomenuo napade na SAD 11. rujna 2001, no iskoristio je prigodu da optuži Baracka Obamu, nazvavši ga lažljivcem izabranim da bi ismijavao muslimane. Također je kazao da smatra da je američki predsjednik u Afganistanu doživio neuspjeh. To je 13. po redu Zavahirijeva videoporuka od početka godine.