DOKTOR SMRT

Liječnik na stranicama pivovare potencijalnim samoubojicama prodaje eutanazijske pakete

10.05.2017 u 10:09

Bionic
Reading

Nizozemski liječnik australskog porijekla Philip Nitschke napisao je priručnik koji je dostupan online, a u kojem pojašnjava kako se ubiti. Liječnik čvrsto vjeruje kako je dostojanstvena i mirna smrt pravo svakog odraslog čovjeka

Kao veliki ljubitelj piva i vatreni zagovornik prava na dostojnu smrt, nizozemski liječnik australskog porijekla Philip Nitschke na internetskoj stranici svoje pivovare prodaje pakete za eutanaziju po cijeni od 300 eura.

'Doktor smrt', kako je Nitschke proglašen u javnosti, godinama je kao liječnik radio u Australiji, ali je ostao bez licence nakon što suicidalnog pacijenta nije uputio na psihijatriju, nakon čega je on počinio samoubojstvo.

Samoubojstvo pacijenta nije pokolebalo Nitschkea te je on prije 20 godina osnovao organizaciju 'Exit International' koja promovira pravo na dostojnu smrt.    

Očekivano, liječnikov projekt naišao je na žestoko protivljenje onih koji strahuju kako bi osjetljivi pojedinci mogli posegnuti za njegovim paketom, umjesto da potraže drugačije rješenje za svoju depresiju.

Nitschke, međutim, ističe kako želi pomoći svakome tko želi mirno okončati život, uključujući i 'depresivne ljude, nemoćne starce i tinejdžere'.

Liječnik, inače, svoj eutanazijski paket prodaje već tri godine i reklamira ga kao 'brz i legalan način da sebi osigurate mirnu smrt', piše britanski tisak.