POBUNJENICI PRUŽAJU OTPOR

Libijska vojska pokušava zauzeti Misratu

Pobunjenici Libija

Pobunjenici Libija

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Snage libijskog čelnika Moamera Gadafija u srijedu su uz pomoć tenkova i topništva pokušale vratiti pod svoj nadzor grad Misratu, posljednje veliko pobunjeničko uporište u zapadnoj Libiji, rekli su stanovnici Misrate

Pobunjenički borci u Misratu, koja se nalazi na obali Sredozemlja oko 200 kilometara istočno od Tripolija, rekli su da su zaustavili kopneni napad na grad i zarobili nekoliko tenkova progadafijevih postrojbi.

"Borci su porazili Gadafijeve snage na južnom i zapadnom dijelu grada", rekao je agenciji Reuters telefonom jedna stanovnik.

"Granatiranje grada je prestalo a pobunjenici su zarobili nekoliko tenkova. Borbe se nastavljaju na istočnoj strani no nisu teške", rekao je.

Ranije su stanovnici i pobunjenički borci Reutersu rekli da su Gadafijeve snage pripremajući napad ujutro počele iz tenkova, topništva i raketama bombardirati grad. Oni su,međutim, rekli i da kopnene snage još nisu ušle u Misratu i da su još uvijek na rubu grada. Liječnik u bolnici u Misrati je rekao da je u borbama ubijeno deset a ranjeno 20 osoba.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi