JUTARNJA BURA U SABORU

'LGBT osobe same krive za napad? To me podsjeća na Karadžića'

16.02.2017 u 10:31

Bionic
Reading

Saborski zastupnici ponovno su jutros zatražili stanke. SDP, HDZ, Most, HSS, IDS i HSU - stranke su koje žele govoriti o raznim temama, od diskriminacije do problema umirovljenika

Želimo upozoriti javnost na štetu koju može proizvesti usvajanje Strategije suzbijanje deiskriminacije, poručio je SDP-ov Joško Klisović.

Kazao je kako je usvajanje te strategije preduvjet za povlačenje novca iz europskih fondova, i to 6 milijardi eura. Strategija je, dodao je, trebala biti usvojena do kraja prošle godine, ali to se nije dogodilo.

'Vlada andreja plenkovića zaustavlja usvajanje strategije. Zašto? smeta li nekom u vašoj vladi pitanje diskriminacije, rodne ravnopravnosti, sloboda i prava seksualne orijentacije, pitanje zaštite nacionalnih manjina. smeta li nekome organizacija aktivnosti u školama za one koji ne pohađaju vjeronauk? Osudili ste napad u Super Superu, potvrdite i sada te svoje riječi', poručio je premijeru Klisović. Već danas se mogu čuti insinuacije da su ljudi u klubu sami krivi, kaže Klisović.

'To me podsjeća na Radovana Karadžića koji je rekao da napad na tržnicu Markala da su se Muslimani sami bombardirali', kazao je. SDP će tražiti hitnu sjednicu Odbora za europske poslove kako bi se pitanje strategije riješilo, rekao je Klisović. SDP-ov Peđa Grbin tražio je stanku zbog Nacionalnu strategiju suzbijanja diskriminacije i posljedice koje bi to moglo donijeti.

Traživši stanku spomenuo je ponovno Ladislava Ilčića, a čim su se spomenuli savjetnici za stanku na istu temu javio se i HDZ. Stanku je zatražio IDS zbog statusa neizgrađenog zemljišta u Vodnjanu, Most zbog lokacijske dozvole projekta golfa na Srđu, HSS zbog Petrokemije, a HSU zbog stanja mirovinskog sustava. 

Uskoro opširnije