'TO SU MEDIJSKI DODVORICE'

Lesar demantirao mogući pakt s Milanovićem

20.03.2013 u 17:15

Bionic
Reading

Lider laburista Dragutin Lesar odbio je svaku pomisao na moguću koaliciju sa SDP-om, ako bi se obistinile Globusove kalkulacije o tome da vladajuća stranka razmišlja o raspisivanju prijevremenih parlamentarnih izbora

'Tiskovina koja koja je to objavila poznata je SDP-ova medijska dodvorica. Bez ikakvih osnova spekuliraju', kratko je odgovorio Dragutin Lesar na tportalov upit o mogućnosti koaliranja SDP-a i Hrvatskih laburista – stranke rada.

Globus je naveo kako je iz više izvora – u Kukuriku koaliciji, oporbi, ali i krugovima bliskim predsjedniku Ivi Josipoviću - dobio informaciju kako bi se moglo dogoditi da SDP nakon ulaska Hrvatske u EU raspiše parlamentarne izbore. Takvu su im potvrdu dali dva SDP-ova saborska zastupnika i nekoliko članova užeg vodstva HNS-a, ali i neki ljudi iz HDZ-a, pa i iz redova laburista.

Iz kruga bliskog predsjedniku Josipoviću Globus je doznao kako bi se prijevremeni izbori za hrvatski Sabor mogli održati zajedno s redovitim izborima za Europski parlament iduće godine.


Navodno je 'kap koja je prelila čašu' nedavna objava elektronske pošte u kojoj HNS obavještava stranačko članstvo da se javi na natječaje za radna mjesta u Ministarstvu gospodarstva, odnosno Ministarstvu kulture. Zbog toga, ali i drugih skandala HNS-a, SDP se navodno sprema za nove izbore.

U tom su kontekstu, odnosno odricanjem od savezništva s HNS-om, u igru upali laburisti. Svojim odgovorom tportalu, uz tvrdnju kako je riječ o 'spekulacijama bez osnova' Dragutin Lesar je samo ponovio ranije izrečen stav kako ne želi biti 'ničiji rezervni igrač s klupe'.