ČESTITAO I VJERNICIMA

Leko zaželio da papa Franjo nastavi izgradnju mira

14.03.2013 u 12:52

Bionic
Reading

Dok Vatikanu na izboru novog pape Franje stižu čestitke iz cijelog svijeta, među čestitare uvrstio se i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko

'Želim čestitati katoličkim vjernicima na izboru novog pape, nasljednika Petra. Također i samom papi želim čestitati na izboru i zaželjeti mu da, čini mi se po prvim izjavama, nastavi izgradnju mira u svijetu, da djelovanjem Crkve pokuša smanjiti siromaštvo u svijetu i želim mu da u toj poziciji djeluje u skladu s dosadašnjima nastojanjima Katoličke crkve, da se tolerancija i snošljivost među religijama i vjerama razvija u pozitivnom smjeru i u tom smislu učvršćuje mir u svijetu. To očekujem, a čini mi se, po prvim najavama, da s razlogom to očekujem', kazao je Leko novinarima u Saboru.

Novinari su ga u šali priupitali i je li zadovoljan što je za papu izabran jedan Jorge, što bi se prema tumačenju pojedinih novinara prevelo kao Jozo, jedna od varijacija imena Josip.

'Jedan od naših biskupa na jednom skupu rekao je da su svi Josipi dobri, rekao sam da se slažem, no on se sjetio da tu nešto nije u redu, pa je dodao - osim jednoga (op.a. - Josip Broz Tito)', ispričao je Leko anegdotu.