OREPIĆ ODGOVORIO PUPOVCU:

'Lažnim prebivalištima su manipulirali mnogi i vrijeme je da se s tim prestane'

14.08.2016 u 13:46

Bionic
Reading

Vlaho Orepić odgovorio je Miloradu Pupovcu pojasnivši svoju izjavu koja je izazvala burne reakcije javnosti i srpske manjine, a u kojoj je rrekao da brisanjem lažnih prebivališta ta manjina 'neće imati 30 posto' kao uvjet za ćirilicu, odnosno dvojezične natpise u Vukovaru

Orepić je putem Facebooka odgovorio na otvoreno pismo Milorada Pupovca, koji mu je u subotu poručio da takvim izjavama plaši srpsku manjinu u Hrvatskoj. Odgovor penosimo u cijelosti:

Problem lažnih prebivališta prvenstveno ukazuje na dosadašnje nefunkcioniranje Države i nerad mojih prethodnika po tom pitanju. Uspostavljanje reda na ovom kao i na bilo kojem drugom području funkcioniranja države ne smije doći u pitanje bez obzira da li će ugroziti bilo čije pojedinačne ili skupne materijalne i/ili političke interese.

Lažnim prebivalištima su manipulirali mnogi i vrijeme je da se s tim prestane.

Gospodine Pupovac, u više navrata smo razgovarali i smatram da bi vam trebalo biti jasno da nemam namjeru obmanjivati javnost niti baviti se ćirilicom u Vukovaru. Isto tako rješavanjem problema lažnih prebivališta nisam se bavio ni izborima u Vrgorcu kao što neću niti bilo gdje drugo bez obzira što me se od strane društveno neodgovornih stranačkih prvaka dovodi u taj kontekst.


Ja samo radim svoj posao za razliku od mnogih koji to do sada nisu. Uz moje prethodnike među one koji nisu radili svoj posao po ovom pitanju ubrajam i vas kao i sve saborske zastupnike koji niste imali političke potrebe i odlučnosti prvo da ukažete na razmjere ovog problema, a po tom isti i da riješite.

Svjestan sam političkih posljedica koje podrazumjeva rješavanje ovog problema. Negdje će to značiti promjene vladajuće političke strukture, negdje ukidanje ostvarivanja materijalnih primanja pojedinaca, a negdje će posljedično imati utjecaj i na manjinska i neka druga prava i obveze političkih i inih zajednica.

Zato gospodine Pupovac apeliram na Vas kao i na sve one koji su uključeni u javni i politički život RH da problem lažnih prebivališta ne problematizirate izvan osnovnog konteksta, a pogotovo da ga ne dovodite u kontekst međunacionalnih odnosa što smatram krajnje neodgovornim i neutemeljenim.
440326,438569,440306,284352