HDZ PRITIŠĆE PROTUKANDIDATA

'Laži plasiraju oni koji u ime Josipovića vode Kujundžićevu kampanju'

Bionic
Reading

Milan Kujundžić i članovi njegova izbornog stožera posljednjih dana izloženi su neobičnom pritisku: Vrh HDZ-a neformalnim kanalima pokušava nagovoriti Kujundžića da odustane od svoje predsjedničke kandidature u korist Kolinde Grabar Kitarović. Ovu informaciju Slobodnoj Dalmaciji u četvrtak je potvrdio glasnogovornik Kujundžićeve kampanje Ivan Hrstić

Prema neslužbenim informacijama, emisari najjače oporbene stranke pritom apeliraju na Kujundžićevo domoljublje i zajednički interes desnice, navodi Slobodna Dalmacija

U najrazličitijim ponudama koje su stigle do Kujundžića je i ona po kojoj bi on, u slučaju da odustane, dobio podršku HDZ-a na idućim izborima za zagrebačkog gradonačelnika.

'Nagovaranja i pritisci traju neko vrijeme, a zadnjih su se dana dodatno pojačali. Na HTV-u mi je Miro Kovač otvoreno rekao da bi Kujundžić trebao odustati od kandidature', kazao je za Slobodnu Hrstić, istaknuvši da Kujundžić neće odustati.

'On se natječe za predsjednika Republike, raste prema svim anketama i jedva čeka sučeljavanja u kojima će čitava Hrvatska moći vidjeti stvarnu razliku između njega i ostalih kandidata. Kolinda Grabar Kitarović jednostavno nije autentična kandidatkinja HDZ-a, i to su birači osjetili', poručuje Hrstić.

HDZ za sve optužuje Josipovića

Za komentar ovih optužbi zatražili smo i komentar HDZ-a. 'To je naojobičnija laž koju plasiraju oni koji u ime dosadašnjeg predsjednika Josipovića vode Kujundžićevu kampanju', kazao je za tportal glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. (Maja Šurina)