ODGOVOR S PSIHIJATRIJE

'Laž je da nismo htjeli primiti pacijenta'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 20.04.2009 18:05
  • Objavljeno 20.04.2009 u 17:58
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Liječnici splitske pedijatrije i dalje se bore za život dvomjesečne djevojčice koju je u subotu na kupalištu Bene 32-godišnji Antonio H. isčupao majci iz kolica i bacio na tlo. Stanje joj je nepromijenjeno, kritično, a liječenje složeno. Na prozivanje obitelji osumnjičenog za pokušaj ubojstva kako je odgovorna bolnica koja ga nije primila na psihijatriju reagirao je dr. Goran Dodig, šef psihijatrije KBC-a Split

- To je naprosto besmislica i laž. Nije istina da duševno bolesna osoba nije bila primljena na psihijatriju zato što nije imala uputnicu. Nikad se nije dogodilo da netko zbog administrativnih razloga ne bude primljen - izjavio je Dodig odbacujući navode majke i brata Antonija H, piše Večernji list

Potvrdio je da je Antonio H. u četvrtak ujutro oko 7.20 sati došao u kliniku za psihijatriju gdje ga je pregledao dežurni liječnik. No on se javio zbog problema koji su više bili socijalne nego medicinske naravi, o kojima dr. Dodig ne može govoriti zbog zakona. Kaže da ga je sat vremena pregledavao dežurni liječnik, a uključili su i socijalnog radnika koji je rješavao bolesnikov socijalni problem.

Bilo je dogovoreno da Antonio dođe u bolnicu sutra u dogovoreno vrijeme, no on se nije pojavio, već se javio drugom liječniku koji ga inače liječi i rekao da se osjeća dobro. Ni taj liječnik nije vidio ama baš nikakvog razloga za hospitalizaciju, kaže dr. Dodig napominjući da je teško predvidjeti ponašanje psihičkih bolesnika.

Neslužbeno doznajemo da su problemi bili u obitelji Antonija H., koja ga je izbacila iz kuće, i da je na psihijatriju došao potražiti prenoćište.

Ravnatelj KBC-a Split dr. Dujomir Marasović kazao je kako je glede ovog slučaja uputio očitovanje Ministarstvu zdravstva, odnosno ministru Milinoviću o kojem ne želi davati izjave za medije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi