kritike sa saborske govornice

Lalovac žestoko prozvao HNB: Guvernera nije briga za inflaciju, a građane šalje da idu kupovati gdje je jeftinije. Dokle će se to tolerirati?

11.02.2022 u 12:27

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Boris Lalovac u petak je u ime Kluba zastupnika SDP-a prozvao Hrvatsku narodnu banku da ne radi ništa po pitanju obuzdavanja inflacije, upitavši dokle će se to tolerirati.

HNB se bavi dizajnom kovanica eura, trgovanjem vrijednosnih papira, hvatanjem pozicija u Europskoj središnjoj banci, a viceguverener, čija je plaća duplo veća od premijerove otkupljivanjem dugova od građana u problemima, kazao je Lalovac u slobodnom govoru, pitajući koliko dugo će se to još tolerirati.

"Koliko dugo će Vlada tolerirati da u HNB-u ne samo da ne rade ništa nego se rugaju onima koji pokušavaju nešto što napraviti?", upitao je Lalovac.

Za guvernera je rekao kako izjavljuje da ga nije briga za inflaciju i šalje građane da idu kupovati tamo gdje je jeftinije kao da ne živi u ovoj državi i kao da ne polaže račune Saboru, kazao je Lalovac.

Istaknuo je da HNB mora aktivno djelovati zajedno s Vladom i pomoći joj u suzbijanju inflacije te mora biti podrška društvu.

"A oni se ne bave ničime...a to rade zato što mogu", rekao je Lalovac, optužujući HNB za nerad te bahato obezvređivanje Sabora, Vlade i države.

HNB je tu kao fikus koji služi za jako dobra primanja i samo je pitanje dokle će se to tolerirati, zaključio je zastupnik.